Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocena Schematu Co

TypowyJanusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ten schemat ma racje bytu ? Dodam ze pompa CO i Podłogowa jest spięta razem i podłączona do kota . Jak włącza się pompa CO to i podłogowa też, wyłączaja sie też razem .

Kocioł Sas Bio Compact 10KW

IMG_20191221_225441.thumb.jpg.0c1819161870922c07673145698648cd.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, TypowyJanusz napisał:

Witam, czy ten schemat ma racje bytu ?

Nie ma. Przeczytaj dokumentację kotła.

Opublikowano

To teraz inny będzie musiał to przerobić od podstaw.

Opublikowano

Czyli począwszy od ochrony powrotu kotła, ponieważ to kocioł pelletowy.  Gdyby to był kocioł na ekogroszek, do przeróbki byłaby jedynie instalacja za 4D. 

Tutaj trzeba sprzęgła, zaworu stałotemperaturowego na obiegu kotłowym oraz dwóch obiegów za sprzęgłem, w tym co najmniej jeden z mieszaczem.

Opublikowano

Wow, to teraz mnie zaszokowałeś. Da radę jakoś przerobic istniejącą instalacje żeby to jakoś działało? Jest słabo z funduszem :(

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

O ile piec może pracować w ukł. zamk. to naczynie przeponowe powinno być jak najbliżej powrotu kotła + zawór dwufunkcyjny lub wężownica schładzająca. 

Opublikowano
14 minut temu, TypowyJanusz napisał:

Wow, to teraz mnie zaszokowałeś. Da radę jakoś przerobic istniejącą instalacje żeby to jakoś działało? Jest słabo z funduszem :(

Zrób zdjęcie, jak to wygląda, to zobaczymy co i jak da się jak najmniejszym kosztem ogarnąć.

Opublikowano

Można: ale to opcja minimum, zależna min od średnic i przebiegu rur. Dodatkowo pompa na powrocie z 4D. Oraz prawidłowe zabezpieczenie kotła - naczynie przeponowe to nie wszystko.

schemat.png.f6e67e033bf63f48fb4b34d468824bb8.png

Opublikowano

Elektrycznie? Razem czy osobno, to powinny pracowac non-stop. W sterowniku nie ma osobnych gniazd? SAS używa chyba Techa 550 lub 555.

Opublikowano

Elektrycznie są połączone razem. I tak sterownik to tech st555p. Nie chodzą non stop tylko wtedy gdy termostat pokojowy da sygnał do kotła. Są wolne 2 wejścia dodatkowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.