Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro BioSlim problem z pracą

skibson20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Posiadam pięć Defro BioSlim 15 kw, mam zawór 4 drożny z siłownikiem oraz w domu tylko podłogówka.

Problem mam z ustawieniem pieca, ponieważ dziwnie pracuje. Dochodzi do temperatury zadanej i potem czyści się i wygasza,w tym czasie temp spada do 35 i zaczyna się rozpalać i tak za każdym razem. Nie wiem w czym tkwi problem, ponieważ histereza jest na 2 stopnie ustawiona.

Podłogówka steruje temp zaworu oraz jest na rozdzielaczu manualny termostat.

Może ktoś doradzi co mogę zrobić. Dom w budowie i piec z doskoku dogladany

Opublikowano

Jak dom w budowie to trudno coś doradzić,  pewnie nie ma izolacji ścian i dach też pewnie nie ocieplony do końca.

Zachowanie kotła jak najbardziej normalne.

Opublikowano

Ściany są ocieplone, dach w trakcie. Chodzi głównie o to że piec nie pracuje cały czas tzn temp zadana 60 stopni i jak osiągnie to od razu włącza proces wygaszania i czyszczenia rusztu ( w ustawieniach jest że co 6h) i w tym czasie temperatura spada poniżej 40 i gdy pięć się uruchomić dużo spala by dobić znowu do temp. Nie wiem czemu nie chce pracować równo cały czas tylko się cały czas wygasza i czyści ruszt zamiast podtrzymywać temperaturę w okolicy zadanej. Wtedy spalił by mniej 

Opublikowano

Raczej brak ustawionej krzywej grzewczej i termostatu pokojowego. 

I włączona funkcja wygaszanie. 

Opublikowano

jak wyłączyć funkcję wygaszanie?

Opublikowano

Menu instalatora>PID nadzór>tryb wygaszania> wyłącz 

Opublikowano

Tech 

Opublikowano

Nie ma za co :) 

Opublikowano

Dzięki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.