Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fuzzy logic

rogeros66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kodem 5096 sterownik jest twój:)))

Gość Visitor1230
Opublikowano

Przecierz pisze jak byk. Po polsku. W zwyklych ustawieniach mozesz ustawic moc kotla. To sa jakies ustawienia serwisowe, gdzie zakres ustawiania mozna ograniczyc.

Opublikowano

Witojcie, Ja właśnie walczę ze swoim PLUM eco ster 910 , kocioł KAWAH palnik ekoenergia 25KW.

Nie tak mam problem z kotłem jak z tym kopcem , non stop mi się zaniża , co zauważyłem jak jest nisko palenisko to nie kopci a jak wysoko żar to podkapca .

Jak możecie podpowiedzieć jak to ustrojstwo opanować , to byłbym wdzięczny .

Może kilka słów jak kombinowałem na ustawieniach FL , ( węgiel ekogroszek BOBREK 24kj) , jak zauważyłem że kopczyk idzie diametralnie w dół doregulowałem 30%  , polepszyło się ,  jak chciałem  jeszcze ulepszyć dałem wiatr na -1,5%( max)  i idealnie nie jest ponieważ jak dłużej chcę podciągnąć temp. to kopczyk spada . i jestem w szarej d...... .

Dziś przełączyłem na sterowanie STANDARD. i zaczynam od początku ?

Opublikowano

Parę postów wyżej jest napisane, jak w tym sterowniku należy dokonywać zmian w podawaniu paliwa.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Za mocno  regulujesz parametrami  30 procent to bardzo dużo.Spróbuj po 10 procent z podawaniem lub nadmuchem i odczekaj co najmniej 3 godz.

Opublikowano

Zmieniłem na standartowy tryb , i śmiga aż trzeszczy ładnie spala , mniej spala ekogroszku .

Nastawy może i dziwne( dłużej dochodzi do zadanej -60 stopni) ale wszystko gra i buczy:

1: Podawanie 3s

2: Przerwa 36s

3: Nadmuch 2%

4: Kaloryczność Paliwa 6,5

5: Wydajność palnika ( Ekoenergia 25kw) 16 kg/h

NADZÓR

1: 10 min Przerwa

2: 10 s podawanie paliwa

3: Nadmuch 20%, bez dodatkowych przedmuchów

Ale pewnie jak będzie zimniej to trzeba dołożyć czasu podawania. Co najważniejsze kopczyk ok , nie kopci .

Opublikowano

To super

Opublikowano

Halonqitam wszystkich ponownie wróciłem znowu kurde problem mam z dużym spalaniem 75 kg na 2.5 dnia nawet niecałe cos tu mozna pokombinować. Zastanawiam się producent mówi że nie trzeba palnika uszczelniac a może jednak palnik ekoenergia 25kw?

1576054459152326066572106210412.jpg

Opublikowano

Koniecznie uszczelnić, kolega wyżej przeszedł na tryb standard, parę postów wyżej jest napisane jak zmniejszyć podawanie co za tym idzie ograniczyć spalanie.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Heyo wszystkim ponownie dokonałem sie do tych ukrytych ustawień  fuzzy logic i takie są Max podawanie Max przerwa w podawaniu Max nadmuch  fabrycznie jest

1-8

2-40s

3-30%

I dalej dla chyba 1%

Min podawanie -1s 

Min przerwa podawanie-30s

Min nadmuch-22% 

Dam radę cos pokombinować? Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.