Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fuzzy logic

rogeros66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie pale w trybie fuzzy logic ale jest za mały kopiec jak go zwiększyć w tym ustawieniu?w standardzie jest 10s podawanie 40s przerwy podtrzymanie co 15min?

Opublikowano

Jaki sterownik kolega posiada, i jakie parametry Fuzzy Logic.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hey ster  plum ecomax 910r1 SIM touch ustawienia ?dmuchawa na 30 procent moc minimalna 10% Max 100% reszta chyba pracuje na podstawie standardu jak wyżej węgiel JULIAN PIEKARY kaloryczności ustawiona na 6.5.

Opublikowano

Wrzuć ustawienia modulacji, oraz nadzoru.

Czy masz takie opcje kaloryczność paliwa, wydajność podajnika, korekta podawania.

Opublikowano

Tak kaloryczność-6.5 wydajność podajnika 12kg korekta podawania fl na 0 nadmuchu fl 0 jakie to maja być ust.modulacji praca min 10% praca Max 100%?

Opublikowano

W takim razie masz starsza wersję oprogramowania.

Jest kilka ważnych parametrów które odpowiadają za podawanie w tym sterowniku.

1 moc kotła - jeśli zwiększasz moc kotła podawanie wzrasta, zmniejszasz moc kotła podawanie meleje, na podstawie kaloryczność oraz mocy kotła sterownik oblicza dawkę paliwa i postów.

2 kaloryczność paliwa - jeśli wartość zwiększasz podawanie maleje, analogicznie jeśli zmniejszysz podawanie rośnie.

3 wydajność podajnika zwiększasz wartość podawanie maleje analogicznie w drugą stronę, zmniejszysz podawanie rośnie.

Pod warunkiem że masz wykonany test podajnika.

Odnośnie tej opcji, ma ona nijakie znaczenie, testowałem kilkanaście razy i praktycznie nie wpływa na podawanie, tyczy się bardziej kotłów powyżej 50KW z innymi motoreduktorami.

Masz opcje jak strumień paliwa, podejrzewam że masz, zerknij proszę ile pokazuje przy pracy kotła na 100%

Chodziło mi o modulacje mocy zrób zdjęcie i wrzuć.

Tryb standar a fuzzy logic się różni, określ czy kocioł pracuje w trybie standard czy fuzzy logic.

Opublikowano

Tak pracuje na fuzzy logic zdjęcie.1 na 100% zdjęcie.2 modulacja

15745050533043241832912187801039.jpg

20191123_112604.jpg

Opublikowano

Ustawiłem min też na 100% tylko dlaczego pokazuje 10.1kw skoro kociol to 20kw?

Opublikowano

Bo sterownik moduluje i sam sobie ustawia moc kotła odnośnie do zapotrzebowania, inaczej mówiąc przelicza podawanie, względem temp kotła i innych parametrów.

Zdjęcie 1 kocioł nie pracuje na pełnej mocy, zdjęcie drugie kocioł pracuje na mniejszej mocy widać po strumieniu paliwa.

Jeśli chcesz by kopczyk był większy zwiększ podawanie paliwa

Korektę podawania zmień na +10

Zmniejsz kaloryczność paliwa co najmniej o 3 punkty.

Nie oczekuj że zmiana będzie za 2 godziny, sterownik moduluje i trochę to potrwa.

Opublikowano

Jak byś proponował ustawić moc dla minimum i maksimum?do zdjecia dalem 100 na 100 i szybko do il do 65 i przeszedł w nadzór wcześniej było min 8%Max 100 dochodził do zadanej i lekko sobie pykal w tych okolicach jak jest lepiej oczywiście dzieki za odp.

Opublikowano

Nie masz więcej ustawień modulacji mocy, wiem że mam inny kocioł, lecz powinieneś mieć więcej ustawień. dc9c0a205ab36b9604249083fba6bd09.jpg

Opublikowano

No nie tylu opcji nie mam trochę więcej na trybie standardowym to jak myślisz ustawić mu moc min około 20% no bo lepiej chyba jak by się tak często nie odstawial?

Opublikowano

Możesz spróbować dać nawet mniej, lepiej znasz swój kocioł, fakt odstawiania jest uzależniony ów wielu czynników.

Opublikowano

He he no właśnie go nie znam bo nowy kurde jak dałem moce min Max na 100%to szybko dochodzi do zadanej hmm może tak mniej spali?

Opublikowano

Nie baw się w fuzzy logic, daj go w tryb standard, lepiej zrozumiesz idee pracy kotła, z czasem wrzuć fuzzy logic i możesz się bawić. Nie baw się 40stoma parametrami na raz, zmieniaj po jednym i czekaj jeden dzień i zaglądaj w kopczyk, jak nie chcesz by się odstawiał zejdź z mocą kotła niżej i zmniejsz nadmuchy i moce w fuzzy logic.

Opublikowano

Idee pracy znam miałem wcześniej 11lat eko piec 1 generacji a nie mam właśnie się jak bawić bo pracuje w Norge i mało w Polsce jestem dlatego żona obsługuje bestię .

Opublikowano

Dzielna małżonka pozdrawiam

Opublikowano

He he wyjścia nie ma dobra widzę że po korekcie kopiec jest oki no nic tak zostawiam więcej nie zrobię z tym rano wylot do krainy lodu heh ci tam maja bajer wszystko na prąd i za grosze..dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

No cóż kraina lodu ma to do siebie, nie ma problemu trzymaj się.

Opublikowano
W dniu 23.11.2019 o 12:06, rogeros66 napisał:

No nie tylu opcji nie mam trochę więcej na trybie standardowym to jak myślisz ustawić mu moc min około 20% no bo lepiej chyba jak by się tak często nie odstawial?

Spróbuj wpisać kod 4096 lub 5096 powinno dojść dużo więcej ustawień.Pozdrawiam.

Opublikowano

Ewentualnie włączyć ustawienia zaawansowane jesli takowe nie są włączone

Opublikowano

Standardowy kod  ustawień to 0000

Opublikowano

Hey dzięki za podpowiedź juz jestem na robocie za granicą ale jak wrócę to sprawdzę pozdrawiam. A w standardowym kodzie 0000 są ustawienia o których pisalem wyżej.

Opublikowano

Kodem 0000 wchodzisz do ustawień serwisowych, pod warunkiem że są włączone uprzednio, czyli opcja powinna być zaznaczona na tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.