bejo911 Opublikowano 19 Listopada 2019 #1 Opublikowano 19 Listopada 2019 Dzień dobry, posiadam piec c.o na ekogroszek HEITZ KLASY 5 EKO 3 17 KW, wyposażony jest w sterownik ecoMAX 910. W domu mam regulator pokojowy Techsterownik model ST-292 v3. Zgodnie ze schematem podłączyłem te dwa urządzenia przewodem dwużyłowym( w regulatorze wejścia NO i COM, a w piecu wejścia 41-42). Niestety po osiągnięciu żądanej temperatury w domu regulator nie rozłącza mi pompy C.o i podłogówki. Czy są jakieś ustawiania w piecu, które powinienem jeszcze zmienić? Czy mogę prosić o pomoc ? Pozdrawiam Błażej Cytuj
shaft7 Opublikowano 19 Listopada 2019 #2 Opublikowano 19 Listopada 2019 Do ecomaxxa to raczej ecoster 200 lub ecotouch Cytuj
fotopasjajelcz Opublikowano 19 Listopada 2019 #3 Opublikowano 19 Listopada 2019 Jak kolega wyżej w ecomaxie u mnie na przyklad ecotouch pod G4, wiadomo podłączamy według schematu danego sterownika kotła, Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj
bejo911 Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor #4 Opublikowano 21 Listopada 2019 Wejście G4 jest dedykowane właśnie pod ecoster lub ecotouch, a ja mam sterownik uniwersalny Techsterownik ST-292 v3. Piec widzi, że jest podłączony sterownik, natomiast po uzyskaniu ustawionej temperatury nie rozłącza pomp. Cytuj
fotopasjajelcz Opublikowano 23 Listopada 2019 #5 Opublikowano 23 Listopada 2019 Nie masz opcji wyłączenie pomp od termostatu,sprawdź. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi