Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podejścia pod grzejniki

Marcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, prosze rozwiać moje wątpliwości. Grzejniki z podejściem dolnym ok 1800w, instalacja otwarta z pompami.  Wiem , ze zasilenie ma być od wewnętrznej strony kaloryfera a powrót od zewnętrznej ale czy rurki doprowadzajace tą wodę do kaloryferow tez muszą mieć jakiś układ? Np rurka z zasilenia u góry a z powrotu na dole, czy to bez znaczenia? Pytam ponieważ mam tak jak na załączonym zdjęciu i nie daje mi spokoju czy bedzie dobrze...

P_20191112_221456_1.jpg

Opublikowano

Nie wiem, skąd te wątpliwości. Przecież z rysunku wynika, że idealnie sie układa.

Gdyby  było inaczej - na to również jest rada:

image.jpeg.23a2d5576ca17fba25dac09f7f77de31.jpeg

Opublikowano

Tyle , ze nie o same podejścia mi sie rozchodzi a o gałązki które do niego idą ( te długie rurki :)) czy moze być tak ze rurka od zasilenia (te w poziomie co idą)jest pod powrotem . Moze głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju 

Opublikowano

Mam rozumieć, że rurki idą w posadzce jedna nad drugą? A może w ścianie? Tak czy owak, dłuższe odcinki rurek PEX, które są pózniej tynkowane, zalewane betonem, powinno układać się faliście, żeby ułatwić kompensację wydłużeń. I obowiązkowo w izolacji...

Opublikowano

Twoje wizualnie wyglądają lepiej, jeśli rurki mają być widoczne.  Dla prawidłowego działania instalacji jest to bez znaczenia

Opublikowano

I o to mi sie rozchodzilo :) cieszę sie ,ze nie bede musiała tego poprawiać bo juz nie mogę patrzeć na te wszystkie rurki. Dzidziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Ech to kobiece poczucie estetyki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.