Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak ustawić przewymiarowany kocioł?

gofer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Visitor1230
Opublikowano

Nie wkladaj nigdzie szamotow. Spaliny musza w kominie sie "odbic"

6 minut temu, gofer napisał:

Trochę nie kumam informacji, jak piec jest za duży, to w domu jest zimno a spalanie 2 razy większe.

To tak ja po bulki do biedronki jechac Starem 266 albo skuterem. Star spali 10 razy wiecej i nie zdazy sie nawet zagrzac. W skutrze rura bedzie czerwona a spali kieliszek benzyny.

1 minutę temu, gofer napisał:

może by poratowało i opłacało się zmienić sterownić z pid, wentylator?  Przypomnę, że pali mi 5 ton na sezon grzewczy…

Msisz zmienic filozofiw grzania. Niska moc kotla o staly odbior na metraz. Sterowanie pogodowe i stala temp cala dobew domu. Do tego uszczelnij jeszcze palnik.

Opublikowano
3 minuty temu, Visitor1230 napisał:

Nie wkladaj nigdzie szamotow. Spaliny musza w kominie sie "odbic"

To tak ja po bulki do biedronki jechac Starem 266 albo skuterem. Star spali 10 razy wiecej i nie zdazy sie nawet zagrzac. W skutrze rura bedzie czerwona a spali kieliszek benzyny.

Msisz zmienic filozofiw grzania. Niska moc kotla o staly odbior na metraz. Sterowanie pogodowe i stala temp cala dobew domu. Do tego uszczelnij jeszcze palnik.

Dzięki wielkie Visitor1230

Opublikowano
16 minut temu, gofer napisał:

,,,, Gdzieś przeczytałem, żeby w wyczystki włożyć cegły szamotowe, zmniejszy się wtedy kanał spalin, ktoś coś słyszał?

Przecież to jest bardzo niebezpieczne.

To samo osiągniesz, jak będziesz umiejętnie dozował powietrze do paleniska. 

Opublikowano

Czy palnik to nie przypadkiem Ekopal ze Stalkotu? Przewymiarowany kocioł i dwustan ciężka sprawa. Są sterowniki ktorymi możesz trochę udrutowac moc, i jakoś to działa. Najlepiej gdy kocioł moduluje, ochrona powrotu koniecznie, i kilka innych zabawek

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.