Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik 15-25kw w kotle 12kw (ekogroszek)

kiki21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim chciałbym się przywitać kochani bo to mój pierwszy post na forum (czytam trochę dłużej :) ). Mam takie pytanko- zakupiłem piec 12kW na groszek do ogrzewania nowego domku o powierzchni 125-130m2. Pierwsze odpalenie i zabawa z ustawieniami i podczas szukania ustawień do palnika wyszło że palnik ekoenergia ma oznaczenie EP2N tj jest ma moc 15-25 kW. Zgłupiałem, czy reklamować do producenta (krzaczek) ? Trochę chyba przegięcie  z mocą tego palnika do tego pieca... Jak uważacie?

Pozdro

Opublikowano

Sprobowac mozesz nic to nie kosztuje

Sproboj zamienic to na mala ekoenergie

Ps.

Ja mam palnik 15-25 kw ustawiony w sterowniku na maksymalna moc 11 kw i on grzeje kociol 130 litrow, i dom ponad 200 m2

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Identyczna niemal sytuacja jak u kolegi który radził się w temacie skzp . Reklamuj zmieniaj nie próbuj walczyć z tym palnikiem . @aikon91 jeśli chcesz napisz kilka słów koledze .

Opublikowano

Zbyt wiele nie powiem bo jeszcze grzebie w ustawieniach. Jeżeli jest to temat świeży to bym dzwonił do producenta tak jak Ci radzą. Ja w temat się za późno wgryzlem i żałuję bo to 3 zima więc późno. Do tej pory paliłem w dwustanowe i nie było to tak zauważalne dla takiego laika jak ja. Po przejściu na SKZP to widać. 

Kolega jest chyba w ciut lepszej sytuacji bo ma większą przestrzeń do ogrzania. U mnie 24 kw z tym palnikiem na 100 metrów.

I w zupełności wystarczył by połowę mniejszy, wtedy łatwo utrzymać żar na całości paleniska. 

Co prawda od kilku dni lekka stabilizacja spalania bo udało się na 7,5 kg zejść no i czyściej.

Mecz producenta a nóż się uda. Kiedyś o Krzaczku słyszałem że są elastyczni.

Niech to potwierdzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.