lukasz921 Opublikowano 18 Września 2019 #1 Opublikowano 18 Września 2019 Witam, Jestem na etapie budowy domu i myslalem ze obedzie sie bez wnikania w szczegóły ale niestety nie. Mam zainstalowany zestaw Junkers Cerapur Smart , regulator pogodowy CW400 w holu i sterownik TECH L8 wraz z czujnikami temp w kilku pokojach. Czy to jest prawidlowo dobrany zestaw aby sterowac ogrzewaniem ? Czy ustawienie CW 400 tak aby nie bral pod uwage temp wewnetrznej tylko zewnetrzna i uruchamianie pieca za pomoca Tech L8 to jest prawidlowe rozwiazanie ? Pompy tez musza byc uruchamiane z Tech L8 ? Chciałbym się dowiedzieć jak to najlepiej ustawić.
pastor Opublikowano 18 Września 2019 #2 Opublikowano 18 Września 2019 Najpierw zdecyduj czego oczekujesz.
lukasz921 Opublikowano 18 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 18 Września 2019 mozliwosc regulacji temperatury w pokojach (strefach) tak aby np w sypialniach była niższa niż w reszcie domu ?
lukasz921 Opublikowano 18 Września 2019 Autor #7 Opublikowano 18 Września 2019 dzieki za naprawde fachową pomoc, rozumiem że wszyscy w budownictwie maja projekty ogrzewania, lub trzymają sie projektu z zakupionego projektu budowlanego
sambor Opublikowano 18 Września 2019 #8 Opublikowano 18 Września 2019 To nie tak - jak autor tematu ma już instalację to może tylko metodą prób i błędów dojść z nią do ładu . albo i nie. Nie wiemy jak duża jest instalacja grzewcza, ale powyżej 100m2 junkers sam raczej jej nie pociągnie.
pastor Opublikowano 18 Września 2019 #9 Opublikowano 18 Września 2019 Faktycznie przeoczyłem ze to już wszystko jest wykonane. Mój błąd. Ale projekt i tak wiele ułatwi. Chyba ze autor szuka potwierdzenia ze zrobił dobry zakup ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.