adamu Opublikowano 18 Września 2019 #1 Opublikowano 18 Września 2019 EWitam , pacjent to defro komfort eko 30kw palnik z zapalarka po zakupie był tam palnik Ekoenergii 35kw wymieniłem na 25kw , problemy znane spiekanie opału , słabe napowietrzanie oraz kruszenie opału stad problem z brakiem powietrza na całym palenisku . Co prawda wymieniałem i modernizowanej koronę palnika co zlikwidowało problem ze spiekami opał fajnie się wypalał ale tylko w dwustanie , w pid nie dało się pracowac znowu spieki , może wina zamożnej dmuchawy 75w ? Dlatego szukam palnika innego producenta tez coś na koronie żeliwnej może być nawet okrągła typowo pod ekogroch. Pisano do mnie z pancerpola widzę maja w ofercie palnik v generacji jakaś nowość , oglądałem tez sv100 technix , Sv200 dobre ma opinie ,ale konstrukcyjnie mi nie odpowiada wiec może ktoś doradzi . Adaptacja to chyba jedynie temat kołnierza przy piecu i na zbiornik z opałem. Motoreduktor może uda się przełożyć , dmuchawa wpa 06 , gorzej chyba z zaadaptowaniem sterownika ?
gilal Opublikowano 18 Września 2019 #2 Opublikowano 18 Września 2019 Witaj A może lepiej tylko (może aż) zmienić sterownik na SKZP timela? Ludzie chwałą na różnych palnikach
adamu Opublikowano 19 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 19 Września 2019 Sterownik techa idealny nie jest ,ale zostanie . Warto się skupić na tym pancerpolu ? Okrągła retorta wersja duo lub standard , ruchoma korona , palił ktoś jak z eko sobie radzi ?
mkaczko Opublikowano 20 Września 2019 #4 Opublikowano 20 Września 2019 WitamJa na wiosne do swojego palnika o mocy 25 kw w kotle hef eko plus zamontowalem czesci z palnika pancerpola- koronke- pierscienKorzystam z tego do tej poryObecnie palnik mam ustawiony na moc maksymalna 11 kw Spalanie jest dokladniejsze jesli mozna tak powiedziec otwory napowiwtrzajace sa bardziej plaskie i szersze a koronka nie ma wzmocnien (jesli tak mozna powiedziec), Sterownik sppv2 PozdrawiamPs. Nie musisz wymieniac kompletnego palnika, poza tym wez pod uwage ze otwor montazowy musi pasowacWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 20 Września 2019 #5 Opublikowano 20 Września 2019 Tylko to zamontowalemWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 20 Września 2019 #6 Opublikowano 20 Września 2019 Tak wyglada obecnie paleniskoJesli chodzi o wegiel to jest to mieszanka1 jedn. Stabek, 2 jedn. Czeski eko plus 1 jedn. Pellet z loski slonecznikaNa chwile obecna jestem bardzo zadowolony Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 20 Września 2019 #7 Opublikowano 20 Września 2019 To jest palnik pancerpola 25 kw ktory pracowal u moich rodzicow jest caly kompletCena do negocjacjiKorona i dysk jest starego typu ale bez przerobek mozna zalozyc ta nowa koronke i nowy dyskPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.