jarek665141 Opublikowano 15 Września 2019 #1 Opublikowano 15 Września 2019 Witam myślę nad instalacją miarkownika ciągu w tym piecu nadchodzi zima i znudziło mi się schodzenie do piwnicy i otwieranie zamykanie drzwiczek w celu rozgrzania. Czytałem sporo na temat sterownika z dmuchawa lecz z tego co wyczytałem i z tego co powiedział mi hydraulik dmuchawa to tylko więcej dymu, większe spalanie w częstsze czyszczenie komina doradzil mi właśnie miarkownik znalazłem takowy za nie wielkie pieniądze w stosunku do częstego schodzenia do piwnicy. Pytanie brzmi co by trzeba było przerobić aby to zainstalować? 5dcbf2764ed09ee560c914ce4e2c.webp 5dcbf2764ed09ee560c914ce4e2c.webp
Gość Opublikowano 15 Września 2019 #2 Opublikowano 15 Września 2019 Cześć Ja bym Ci doradził miarkownik kepas-nie dość,że tańszy to ma więcej opcji a do tego możesz go rozbudować o dodatkowy czujnik. Napisz do producenta a z pewnością on Ci doradzi lub przerobi miarkownik do Twoich potrzeb.
Gość Trener40 Opublikowano 15 Września 2019 #3 Opublikowano 15 Września 2019 Dolna klapka od popielnika musi być przerobiona na zawias tak aby miarkownik mógł ją podnieść ( czyli uchylić). Do tego musi być to dość szczelne, aby w razie podmuchów nie było " lewego" powietrza, bo może dojść do nieprzyjemnej sytuacji ( zagotowanie wody) . Poczekaj, może ktoś coś jeszcze podpowie...
HarryH Opublikowano 15 Września 2019 #4 Opublikowano 15 Września 2019 Ta rura na górze to nie jest gniazdo do prawdziwego miarkownika? Elektroniki to lipa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.