pawelg92 Opublikowano 8 Września 2019 #1 Opublikowano 8 Września 2019 Witam, Dziękuję za przyjęcie do grupy. Właśnie jestem na etapie montażu pieca u mnie w kotłowni. Chciałem zapytać czy ustawienie pieca powyżej rury powrotu wody o 60 cm jest dopuszczalne ? Bardzo proszę o doświadczonych użytkowników i instalatorów o pomoc i udzielenie odpowiedzi. Instalacja z pompą obiegową wody, grzejniki i ogrzewanie podłogowe. Przesyłam rysunek pomocniczy.
Artex1 Opublikowano 9 Września 2019 #2 Opublikowano 9 Września 2019 Jesli wszystko pracuje na pompach to chyba nie ma to znaczenia u mjnie jest tez około 50-60cm róznicy i wszystko działa bezproblemowo co wiecej nawet zasilanie schodzi w dół do poziomu poniżej pieca i dopiero rozchodzi sie po domu
CIHYMUR Opublikowano 10 Września 2019 #3 Opublikowano 10 Września 2019 Mogę się mylić ale uważam że to nawet zaletą jest takie rozwiązanie. Dałbym tam zawór spustowy. I dodatkowo filtr. Zawory za i przed. W kotle nie będzie śmietnika
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.