Muzykanin Opublikowano 13 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Mam problem z piecem gazowym, od wczoraj nie mam ciepłej wody. Kompletnie się nie znam, na wyświetlaczu miga ciągle 7. Model pieca to Nefit Ecomline hr Excellent. W załączniku przesyłam zdjęcie wyświetlacza.
sambor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 To masz pecha - to może być albo kłopot z zasilaniem - czyli trzeba zresetować lub wyłączyć kocioł z sieci na kilka minut, może być bezpiecznik F3 w sterowniku lub uszkodzony jest sam sterownik palnika - tzw UBA Rozumiem że nie masz instrukcji w której na pewno jest to opisane.
Muzykanin Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor #3 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Po wciśnięciu przycisku ze strzałka piec chwilę popracował a następnie się wyłączył i pokazał się tym razem kod 6A. W internecie znalazłem taki opis błędu : Brak sygnaùu jonizacji po zapùonie lub uszkodzenie bezpiecznika F1 Wczoraj wieczorem była spora burza, piec przestał właśnie po niej działać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.