KubaSko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 #51 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor chyba nie robi tej instalacji u siebie .... bo robi na ....
janek4321 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor #52 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 49 minut temu, KubaSko napisał: Chlopie co ma pojemnosc instalacji do wysokosci podnoszenia pompy? Ty nie znasz podstawowych praw fizyki. O jakich wyliczeniach i parametrach mowisz ? Podaj opory swojej instalacji Wysokosci podnoszenia to parametr pompy mówiący o jej zdolności do pokonywania oporów. Taka jest przynajmniej moja wiedza. ;) Objętość układu podłogówki, zrobionej na pex 16 i ze standardowymi pętlami mówi nam o oporze jaki tam będzie panował. Tak przynajmniej wywnioskowalem bo właśnie te dwa parametry podał producent kotła, na moje pytanie czy pompa w kotle starczy. Trudno sądzić że oni nie znają się na fizyce...
janek4321 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor #53 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 57 minut temu, sambor napisał: Jakiego lidera??? Kan therm
KubaSko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 #54 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Brawo Nobla dostaniesz za ten stek bzdur ktory napisales... standardowa pętla to może być na szyję :) ja odpuszczam nie zabieram juz glosu. Powodzenia
Gość Trener40 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 #55 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 39 minut temu, janek4321 napisał: Taka jest przynajmniej moja wiedza. ;) Tak przynajmniej wywnioskowalem Trudno sądzić że oni nie znają się na fizyce... Skladaj to wszystko ze swoją wiedzą i z tymi co się znają i nie wracaj... Panowie... Dajcie luz, bo nie ma sensu dalsza konwersacja.
janek4321 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor #56 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Aha. Czyli podnoszenie słupa wody (parametr podawany na opakowaniach od pomp) nie mówi o "sile" pompy, Również kwestionuje się to że dużo rur to większy opór a mniej rur to mniejszy opor. (piszę oczywiście o instalację podłogówki) Ciekawe...
Gość Trener40 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 #58 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 32 minuty temu, Digitrax napisał: Dla Janka fachowca :) na koniec ode mnie ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.