MistrzMasarski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Powiedzcie mi, czy można podlicznik, żeby nie była naliczane ścieki podłączyć plastikowymi rurkami? Kolanka mam, zgrzewarke też i rurki, to szkoda nie wykorzystać.
Hermogenes Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Podłączyć można tylko musisz zapytać dostawcę wody czy będzie honorował taki pod licznik. pozdrawiam Hermogenes
MistrzMasarski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów. Sąsiedzi mają, ale oni zrobili to 10 lat przed kanalizą, jak budowali dom. Mi chodzi o kwestię, czy przed i za licznikiem mogą być rurki PP, czy wymagana jest stal.
sambor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Tak jak kolega pisał - pytaj w wodociągach lokalnych, wg można.
Jozefg1 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #5 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 15 godzin temu, MistrzMasarski napisał: Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów. Możesz kupić wszędzie - byle miał świadectwo legalizacyjne. Co do sposoby podłączenia koniecznie uzgodnij z wodociągami...
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #6 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Wodomierz wczoraj już podłączyłem. Zostało mi dzisiaj jeszcze zgrzanie ostatniego kolanka. ZUKowi u mnie to obojętne, jak gdzie i po co będzie zamontowany. Oni tylko chcą założyć plombę i skasować 90zł. Nawiasem, coraz lepiej idzie mi to zgrzewanie. :D
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #7 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A jeszcze pytanie. Jak to jest z tą legalizacją. Ten, który kupiłem ma ją na 5 lat. A główny wodomierz nie był ruszany 20 lat. Jak był założony tak liczy. Zakładałem kanalizacje, to przyjechali spisać tylko numer licznika i aktualny stan i tyle.
Hermogenes Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #8 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Mogę napisać swoją subiektywną opinię. Tak długo jak bilans wody i złotówek będzie się im zapinał, będą to mieli w "głębokim poważaniu". Schody mogą się zacząć gdy "Ktoś" zacznie mieszać wtedy zrobią akcję wymiany liczników. pozdrawiam Hermogenes
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #9 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 10 lat temu wszyscy dookoła dostali listy, że grzebali przy licznikach. Z początku wielkie przerażenie. Chcieli liczniki dawać do ekspertyzy. Koniec, końców sprawa ucichła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.