Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podlicznik do wody w plastiku

MistrzMasarski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączyć można tylko musisz zapytać dostawcę wody czy będzie honorował taki pod licznik.

pozdrawiam Hermogenes

Opublikowano

Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów. Sąsiedzi mają, ale oni zrobili to 10 lat przed kanalizą, jak budowali dom.

Mi chodzi o kwestię, czy przed i za licznikiem mogą być rurki PP, czy wymagana jest stal.

Opublikowano
15 godzin temu, MistrzMasarski napisał:

Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów.

Możesz kupić wszędzie - byle miał świadectwo legalizacyjne.

Co do sposoby podłączenia koniecznie uzgodnij z wodociągami...

Opublikowano

Wodomierz wczoraj już podłączyłem. Zostało mi dzisiaj jeszcze zgrzanie ostatniego kolanka. ZUKowi u mnie to obojętne, jak gdzie i po co będzie zamontowany. Oni tylko chcą założyć plombę i skasować 90zł. 

Nawiasem, coraz lepiej idzie mi to zgrzewanie. :D

Opublikowano

A jeszcze pytanie. Jak to jest z tą legalizacją. Ten, który kupiłem ma ją na 5 lat. A główny wodomierz nie był ruszany 20 lat. Jak był założony tak liczy. Zakładałem kanalizacje, to przyjechali spisać tylko numer licznika i aktualny stan i tyle.

Opublikowano

Mogę napisać swoją subiektywną opinię. Tak długo jak bilans wody i złotówek będzie się im zapinał, będą to mieli w "głębokim poważaniu". Schody mogą się zacząć gdy "Ktoś" zacznie mieszać wtedy zrobią akcję wymiany liczników. 

pozdrawiam Hermogenes   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.