krajzik89 Opublikowano 30 Marca 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Witam wszystki mam problem z piecem ponieważ jak czujnik pokojowy nabija temperatura w pokoju to piec automatycznie się wygasa mój i zdanie powinien trzymać temperaturę zadana czyli 65 stopni A nie spadać do 28 proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breaku Opublikowano 30 Marca 2019 #2 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Aby nie blądzić należy wyłączyć na sterowniku opcję wygaszania i rozpalania, ale wtedy bedziesz miec wieksze zuzycie pelletu , polecam w planie pracy kotla ustawic kiedy ma chodzic a kiedy ma byc wylaczony wtedy zaoszczedzisz na pellecie wszystko jest w instrukcji pozdrawiam Wysłane z mojego IRON_2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trener40 Opublikowano 30 Marca 2019 #3 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 2 godziny temu, krajzik89 napisał: Witam wszystki mam problem z piecem ponieważ jak czujnik pokojowy nabija temperatura w pokoju to piec automatycznie się wygasa mój i zdanie powinien trzymać temperaturę zadana czyli 65 stopni A nie spadać do 28 proszę o pomoc A dlaczego spada po wygaszeniu... Sprawdziłeś czy pompa od CO czasami nie pracuje po wygaszeniu. Jeżeli pracuje, to sprawdź w ustawieniach jak masz ustawiony " start pomp" wyłaśnie w okolicach tej temp, czyli ok 30 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.