matlow Opublikowano 7 Marca 2019 #1 Opublikowano 7 Marca 2019 Cześć, wielkimi krokami zbliżam się do modernizacji całej kotłowni i ogrzewania w domu jednorodzinnym o powierzchni 200m2 ( bud. piętrowy, bez piwnicy i poddasza ). Ogrzewanie mam mieszane 80% grzejniki i 20% podłogówka. Budżet na samą kotłownię ( piec, zasobnik C.W.U + cały osprzęt pomp, rozdzielaczy itd. ) mam w okolicach 45 tys. zł. Pochodzę z woj. łódzkiego i zależałoby mi aby serwis i instalator obsługiwał dany obszar. Pozdrawiam.
Ksieciunio Opublikowano 7 Marca 2019 #2 Opublikowano 7 Marca 2019 Pomyśl nad junkersem, sprawdź na stronie czy jest serwis w Twojej okolicy
matlow Opublikowano 8 Marca 2019 Autor #3 Opublikowano 8 Marca 2019 @Ksieciunio Dziękuje Ci za propozycje, nadmienię, że w mojej okolicy są instalatorzy/serwisanci firm takich jak: Buderus, Wolf, Viessmann, Vaillant, Riello, Junkers/Bosch, Ariston Zależy mi przede wszystkim na jakości. Pozdrawiam
Ksieciunio Opublikowano 8 Marca 2019 #4 Opublikowano 8 Marca 2019 Ludzie z forum polecają Cytat Junkers/Bosch Zobacz, że masz podłogówkę i grzejniki - kocioł musi mieć dedykowane rozwiązania by obsłużyć dwa obiegi, często same akcesoria są bardzo drogie.
matlow Opublikowano 8 Marca 2019 Autor #5 Opublikowano 8 Marca 2019 Rozumiem, umówiłem się już z instalatorem z Junkersa na wizytę i oględziny obecnej instalacji. Zobaczymy jakie będzie jego zdanie i co zaproponuje. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.