Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z Ślimakiem.

Morro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam problem ze ślimakiem. Gdy węgiel zostaje dociśnięty do kielicha i się ślimak blokuje. Czyszczony, sprawdzany na 2 różnych węglach za każdym razem to samo. Zmieniony kondensator, zawleczka niepęknięta. 

Silnik

besel sa silnik typ semkh 63-4a2/8021

Nazwa pieca nie wiem gdzie znaleźć, poprzedni właściciel zostawił ten piec.

Opublikowano

Wytarty ślimak może powodować takie objawy.

Opublikowano

Można spróbować dla próby podłączyć silnik bezpośrednio do prądu pomijając sterownik  czy też się zablokuje da nam to odpowiedz czy problem nie pochodzi z usterki w sterowniku pasuje kabel od zasilacza komputera .Inny test można wykonać wybić śrubę zawleczkę czyli rozłączyć  ślimak  od przekładni i pokręcić nim ręcznie kluczem w tym samym kierunku co przekładnia czyli w prawo powinno dać się to bez problemu kręcić oczywiście razem z węglem w ślimaku  ,  da to pewien obraz sytuacji gdzie szukać dalej przyczyny , czy na torze ślimak rura kolano , czy przekładnia silnik .

Gość Visitor1230
Opublikowano
17 godzin temu, Morro napisał:

Witam serdecznie, mam problem ze ślimakiem. Gdy węgiel zostaje dociśnięty do kielicha i się ślimak blokuje. Czyszczony, sprawdzany na 2 różnych węglach za każdym razem to samo. Zmieniony kondensator, zawleczka niepęknięta. 

Silnik

besel sa silnik typ semkh 63-4a2/8021

Nazwa pieca nie wiem gdzie znaleźć, poprzedni właściciel zostawił ten piec.

Tez tak mialem. Po wyjeciu slimaka okazalo sie ze w rurze przed plnikiem gdzie wegiel odparowuje, korozja zjadla pletwe do zera. Powodujac podobne rewelacje. Wyjmij slimak i sprawdz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.