Filonxxxl Opublikowano 14 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam wszystkich Już powoli dojrzewam do zmian w kotłowni i uzupełnienia układu sprzęgłem hydraulicznym. Mam tylko jedną wątpliwość: aby za bardzo nie rozwalać wszystkiego i zrobić to jakoś logicznie to wychodzi mi, że sprzęgło będzie musiało być fizycznie sporo oddalone od kotła - rury zasilania i powrotu będą musiały mieć po jakieś 2-2,5m. Tak na logikę myślę, że nie będzie to miało większego znaczenia ale wolę się zapytać. Pozdrawiam Darek
sambor Opublikowano 14 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 14 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Filonxxxl napisał: wychodzi mi, że sprzęgło będzie musiało być fizycznie sporo oddalone od kotła - rury zasilania i powrotu będą musiały mieć po jakieś 2-2,5m. Spoko, nic nie szkodzi, przy rurach o średnicach takich jak przyłącza sprzęgła bez problemu będzie działać. Tylko warto te rury do i ze sprzęgła ocieplić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.