Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Niestała temperatura kaloryferów

artur1981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kłopot z niestałą temperaturą kaloryferów nie grzeją cały czas, załączają się co jakiś czas. Mieszkam od niedawna więc jeszcze nie wiem w jakich odstępach. Kolega poradził mi przełączenie zaworu 4D w pozycję manualną i ustawienie go na pozycji 5. Zauważyłem, że kiedy zawór 4D jest w połowie skali kaloryfery są ciepłe. Ogólnie muszę rozwiązać problem sterowania grzejnikami w pokojach . Mam układ mieszany podłogówka + kaloryfery, instalacja w układzie otwartym. Czy macie jeszcze jakieś pomysły jak rozwiązać ten kłopot?

Opublikowano

Zapodaj  schemat instalacji. 

Opublikowano

Ochrona powrotu załączona czy nie ? 

Opublikowano

Pierwsze zdjęcie nie wyjaśnia zbyt wiele, przyda się schemat.

Na drugim z podłączeniami bojlera zastanawia mnie dwie rzeczy:

- czy pompa cyrkulacyjna zasysa wodę z bojlera? O ile dobrze widzę tam zawór zwrotny....

-widzę tam zawór 3D przeciwoparzeniowy?  Jeśli tak, to w połączeniu z pompą cyrkulacyjną, jego podłączenie jest nieco inne .

Opublikowano

To chyba źle wygląda) Piszesz że instalacja jest w układzie otwartym to gdzie jest rura do naczynia wyrównawczego?bo na zdjęciu jest naczynie przeponowe może jednak kocioł w układzie zamkniętym?

image.jpeg.0f16027bc0ff641cee6dc8ba944db1fc.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.