Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Sigma 16kw 5 Klasy Ekogroszek

wyspa13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zasilaniu z kotla wstawiasz trójnik i podłączasz do powrotu. 

Opublikowano

Jak chcesz możesz posłuchać mnie a jak chcesz to tego pana powyżej :) doświadczony nie jestem ale sporo się tego naczytałem, sam mam zawór 4 d i siłownik oraz tzw. pompę kotłową. Ale nie chce mi się dowodzić racji bo jak napisze ci to pan wyżej pewnie mnie przykontruje:)

Opublikowano
1 godzinę temu, jaammm napisał:

Ale nie chce mi się dowodzić racji bo jak napisze ci to pan wyżej pewnie mnie przykontruje:)

Nie stresuj się - pisz... Po to tu jesteśmy. 

Opublikowano

Ja się w ogóle nie stresuje, widziałem, że trochę się udzielasz po liczbie widzę odpowiedzi, że niedawno zacząłeś jak ja, nawet masz huczny nick:) ale " Na zasilaniu z kotla wstawiasz trójnik i podłączasz do powrotu" gdzie takie cudo wymyśliłeś? Na prawdę tu jest co najmniej 10 różnych tematów o zimnym powrocie, wszystko tam ludzie wyjaśniają, rysują na zdjęciach gdzie konkretnie co wstawić i w którym miejscu, jak zrobić by było dobrze i działało poprawnie, a ty po 200 odpowiedziach( miewam, że nie tylko piszesz ale i czytasz to forum) udzielasz chłopakowi takiej rady" Na zasilaniu z kotla wstawiasz trójnik i podłączasz do powrotu ". Teraz jeszcze raz mu napisz co ma zrobić bo chce wstawić pompę przewałową, bo pewnie dalej nic nie wie po twoim poście, ja np. nic nie zrozumiałem, wytłumaczysz mu?

Opublikowano
22 minuty temu, jaammm napisał:

udzielasz chłopakowi takiej rady" Na zasilaniu z kotla wstawiasz trójnik i podłączasz do powrotu "

Witam.

Dosłownie.... no może troszkę rozwinę...pompkę pomiędzy wyjście z kotła(zasilanie) i wejście(powrót kotła)

Pozdrawiam.Yaro

20180702_201827-1.jpg.5c1040c7e55254ef3156f0e0c5af3a68.thumb.jpg.04c0ca6bd5d3384f269dca9803e894d4.jpg

Opublikowano

"

Witam.

Dosłownie.... no może troszkę rozwinę...pompkę pomiędzy wyjście z kotła(zasilanie) i wejście(powrót kotła)

Pozdrawiam.Yaro "

Teraz wie wszystko:) zwłaszcza jak jest żołtodziobem w temacie i zaznaczyłeś mu to na innym zdjęciu niż on wrzucił:)

Dobra chłopak wie wszystko i jest zadowolony :) temat można zamknąć;);) mimo że ja nie mogę.

Opublikowano
49 minut temu, jaammm napisał:

Teraz jeszcze raz mu napisz co ma zrobić bo chce wstawić pompę przewałową, bo pewnie dalej nic nie wie po twoim poście, ja np. nic nie zrozumiałem, wytłumaczysz mu?

.., a co tu rozumieć. Mam się powtarzać, że ma pompę kotłową wpiać zaraz na zasilaniu  z kotla i wrócić do powrotu ( w dół) 

Opublikowano

Widzisz, forum jest by pomagać a nie sobie dogadywać, powiedzmy, że się z tobą nie zgadzam powiem więcej nie masz racji, ale jak pisałem nie będę wdawał się w dyskusje na ten temat:), ale cos zaproponuje jeśli można" poczytaj to forum nie tylko pisz" wtedy zobaczysz że nie do końca jest tak jak piszesz i koledze "źle" radzisz.  I żeby nie było ja się w w ogóle nie wymądrzam nie to jest moją intencją, tez nie dawno próbowałem się dowiedzieć tego samego co kolega i zostało mi to wyjaśnione, pokazane a ja poprawiłem z hydraulikiem i HULA. Kończę nie ma sensu kontynuować, zwłaszcza, że pan od tematu sie już nie odzywa.

Opublikowano

Witam dzięki za odpowiedzi ale już po sprawie  pompę założyłem dzisiaj na powrocie zaworu 4d pompa wilo yanos pico 1,4 ustawiona na 1 biegu 0,5m temperatura powrotu 62st temperatura co 67st zobaczymy co z tego będzie 

Opublikowano

I moim zdanie temp. zaworu masz za niską. Tak bez większego tłumaczenia, w sterowniku znajdź sterowanie pogodowe i krzywa grzewczą tam będziesz miał mniej więcej temp jakie powinieneś mieć przy danej temp. zewnętrznej( orientacyjne) Przy 0* na zaworze powinieneś mieć około 47-50*C, masz termometr zewnetrzny i regulator pokojowy?

Opublikowano

hmmm a czym ci steruje ten spk lux? skoro u mnie to działa a u ciebie nie, u mnie na zaworze przy podobnej temperaturze zewnetrznej jest kolo 50*c w domy 22*C góra na dole 23*C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.