Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ochronę powrotu mam wyłączona  czy powinna być ona włączona ??

Mam też ten piec. Tylko 16 kw  Ten sam sterownik. Palnik revo jak najlepiej ustawić ten piec żeby mało palił. Podajcie ustawienia. 

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Witam ma ktoś kody do tego sterownika?

1992 to serwisowy

4096 wybór palnika

1000 pogląd jak serwis ale bez edycji

6776 kasowanie liczników ...

ma ktoś kod do ustawień mapy palnika wczoraj u mnie był serwis i koleś pozmieniał    parametry obrotów ślimaka i coś tam jeszcze i piec nie dochodzi do zadanej... 

po jaka cholerę grzebią w takich ustawieniach nawet nie wiedział jaki mam palnik ja mu że pellasa M a on się upiera że hybrid. Zmienił bo palnik miał dużo peletu nasypanie i nie pomogło tłumaczenie że wziąłem PELlet z innej palety i muszę na nowo przeważyć. Zmienił obroty ślimaka w palniku by szybciej PELlet się wypalał. Na teraz przy mocy 16 kw mam pełny obrót ślimaka w 15 sekund a wydaje mi się ze było mniej. Kod tajny bo podać nie może.

Grzebał w parametrach wentylatora w tym tajnym menu, No i widzę że obroty się zmieniły przy tych samych korektach, w rozpalaniu ustawione jakieś nadmuchy na których ja normalnie pale bo grzałka ceramiczna ma się chłodzić czas nagrzewania był 30 zmiana na 7 sekund..
Skoro serwis może modyfikować takie ustawienia od tak bo im się coś wydaje to ciekawe jest bo plum twierdzi ze ustawienia mapy za zaszyte na stałe i nie da się ich zmienić z panelu. 

Zna ktoś ten kod? Może być na Priv skoro taki tajny, ciekawe czy jak dam reset do fabrycznych to przywróci wszystko łącznie z tymi nastawami? Resztę sobie ustawie. 
Proszę pomóżcie ... siedziałem godzinami w kotłowni a tu przyjeżdzają grzebią i nie słuchają że jest ok...

Edytowane przez tomii1