Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapadający się kopczyk w PID

doctor82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kocioł Defro komfort Eko 20kw sterownik tech K1pv4. Kocioł działa w trybie Pid i działa super. Jednak kopczyk wydaje mi się trochę za niski. Nie zapada się ale jest na równi z retorta. Chciałbym to podnieś trochę ale za bardzo nie wiem jak . Brak ustawień w Pid.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic takiego tam nie widzę. Jedynie w Nadzorze

Opublikowano

5162. Można pozmieniac Ale w nadzorE

Gość berthold61
Opublikowano

A jak już polegniesz bo te stery jakies dziwaczne w tych defro to najprościej w parametrach moc opału zmienic na dużo słabszy niby opał i będzie więcej podawał .

Opublikowano

No tak są tu jakieś ustawienia. Z wiekszylem czas pracy podajnika na 3s. Zobaczymy .może to pomoże 29fe576b2df736a026c8cc1f0d415d15.jpg

Opublikowano
A jak już polegniesz bo te stery jakies dziwaczne w tych defro to najprościej w parametrach moc opału zmienic na dużo słabszy niby opał i będzie więcej podawał .
Jeśli już kolego chcesz doradzać w sprawie ustawień w sterowniku techa to należałoby mieć jakieś pojęcie o tym sterowniku a nie radzić na podstawie swojego innego sterownika. W techu nie ma nic o opale, o jego kaloryczności itp. kiedyś w poprzednich wersjach była możliwość wyboru granulacja gruba i drobna ale już tego nie ma.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To ustaw na 35 minimalna a maksymalna przerwa jaka . Kolego a kopiec to zapada się na Max mocy czy min mocy jak byś zaobserwował było by łatwiej i szybciej :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jakie rady na zapadający kopczyk w PID, przy koksującym groszku? Średnia Ekoenergia, ster k1pv4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.