Marianolsztyn Opublikowano 5 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Czesc Posiadam kocioł zeliwny buderus z palnikiem ewmar ness APPMd1 25kw, dmuchawa ewmar Rvc 13APR. Muszę wymienić stary sterownik(padł). Zamówiłem ster Skzp 02 z czujnikiem temperatury spalin i pid. Czy ktoś podpowie od jakich ustawień zacząć pracę na tym sterowniku? Na co zwrócić uwagę? Kocioł będzie pracował głównie na mniejszych mocach bo 25kw to trochę za dużo jak na mój domek.
shaft7 Opublikowano 5 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Moc wpisać 25, kaloryczność z worka węgla, dmuchawa np 8-30, modulacja 10-100, zmierzyć i wpisać potencjał podajnika no i obserwować
Marianolsztyn Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor #3 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Dzięki Jak zmierzyć potencjał podajnika? Sorry za pytanie ale jestem Lajkonikiem.
shaft7 Opublikowano 5 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Poszukaj na YouTube, Kamil Miernik tam to pokazywał, ogólnie trzeba puścić podajnik ręcznie na 10 minut i to co wypcha zwazyc i pomnożyć przez 6, i tak z dwa razy, później w czasie palenia można zawsze skorygować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.