Gabriel007 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor #26 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dom dogrzany ale w podtrzymania 10 minut
nieudacznik13 Opublikowano 2 Grudnia 2018 #27 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Powrót jest ok musisz zmienić czas podawania nie wiem.jakie masz nastawy. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Gabriel007 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor #28 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tylko krótko w tym podtrzymaniu pięć grzeje do 67 to dojdzie do tych 39 4d kilka razy otworzy puści trochę wody i za chwilę jest 62 i piec się uruchamia AKTUALNE NASTAWY Podawanie 5 s przerwa 30 dmuchawa 40 Temperatura zadania na CO 60 (pogodówka wyłączona) temperatura powrotu ustawiona na 45 minimalna temperatura kotła to 63 dodatkowa temperatura kotła to plus 7 no i termostat obnirzenie 25 %, teściowa chce żeby grzejniki były letnie cały czas ją w tych ustawieniach niestety nie bardzo się czuje a szwagier niestety dał ciała nie wzywając instalatora na pierwsze uruchomienie i tak kocioł Prze dwa lata chodził bo chodził w tym roku zabrałem się sam żeby jakoś go ustawić żeby byli w miarę ciepło a nie palił 2 worków na dobę
nieudacznik13 Opublikowano 2 Grudnia 2018 #29 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Masz termostaty na grzejnikach? Jaka masz temperatura na co żądaną?Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Gabriel007 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor #30 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Nie mam termostatów tylko ten termostat pokojowy na 23 stopnie ustawiony. Temperatura ogrzewania1 mam ustawione na 60 stopni za zaworem 4d podczas przy mam teraz 31 stopni załączam zdjęcie w dodatku piec schodząc później histereza 63 stopnie jak rusza to temperatura spada jeszcze do 59 i dopiero zaczyna do góry ruszać. Grzejniki zimnawe a rozumiem że funkcja termostat obniżenie jest po to że jak dogrzeje do 23 stopni w pokoju to o ile ma temperatura się zmniejszyć w gorzejnikach tak?
nieudacznik13 Opublikowano 2 Grudnia 2018 #31 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Nie mam u siebie termostatu pokojowego który jest podpięty pod kocioł. Jak byś miał czujnik pogodowy to może by to lepiej działało przez krzywą grzewczą. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.