inmar Opublikowano 24 Listopada 2018 #1 Opublikowano 24 Listopada 2018 Mam odkurzacz kominkowy,ale czyszczenie nim mnie nie zadowala,szybko się zapycha filtr a przy jego czyszczeniu można się nieźle ubrudzić.Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłby odkurzacz wodny bo po czyszczeniu wystarczy wylać wodę i po kłopocie.Mam taki w domu Karchera,ale jest duży i drogi a ja bym szukał małego i w kwocie do kilku stówek.Ktoś używa takiego i może polecić ?
YaroXylen Opublikowano 25 Listopada 2018 #2 Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam kolegę Miałem i już prawie zapomniałem. Mnóstwo błota w osadniku(pojemniku). Za każdym razem mycie wnętrza odkurzacza, nie można zostawić z wodą bo bardzo się zbija i dosłownie czasami trzeba było na dnie śrubokrętem dziugać aby odpadło . Przezroczysty pojemnik z wodą i popiołem po kilku miesiącach zrobił się matowy od trącego popiołu o ścianki i dosłownie działa jak szlifierka. A był to markowy odkurzacz. Tak samo jak kolega zauważył, że suche odkurzacze fatalnie się czyści, filtry hepa momentalnie się zapychają, dlatego już od dawna szufelka, miotełka i wiaderko moimi przyjaciółmi zostali... Pozdrawiam.YARO
Gość Trener40 Opublikowano 26 Listopada 2018 #3 Opublikowano 26 Listopada 2018 Tez mam i po kazdym czyszczeniu kotła wyciagam filtr i go po prostu traktuje wodą z węża.
mikkei Opublikowano 26 Listopada 2018 #4 Opublikowano 26 Listopada 2018 Rozgladnij sie w Makro albo na alledrogo - na odkurzacze przemysłowe 30l cena ok 250-260zł Bierz jak najwiekszy baniak - za szczyla pracowałem na wakacjach na myjni i takie odkurzacze no name pracowały non stop po 14h, wodę sie wymianiało czasami 2x na godzine nawet bez mycia gabki i nie szło tego zajechać . Im wiekszy baniak tym lepiej bo wiecej wody można wlać która wiąze syf
inmar Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor #6 Opublikowano 28 Listopada 2018 Chyba kupie taki uniwersalny https://allegro.pl/przemyslowy-mocny-odkurzacz-gladzi-popiolu-wodny-i6878576238.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.