szyszak69 Opublikowano 21 Listopada 2018 #1 Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam. Od tego sezonu grzewczego jestem użytkownikiem pieca zasypowego 30kw zasilanego miałem . Aktualnie ogrzewam parter 120m2 i doraźnie nie wykończone poddasze 80m2. Mam problem z piecem. Mianowicie piec nie wytwarza temperatury powyżej 42 stopni. Probojesz cos zrobić w ustawieniach czasu pracy i przerwy podajnika bo pewnie tu jest przyczyną ale nie mam punktu zaczepienia. Sterownik pieca to tech st37 N . Pomocy. Piec wygasa bo wyskakuje alarm temperatury nie rośnie. Jakbyscie ustawili taki piec?
TIMON120777 Opublikowano 21 Listopada 2018 #2 Opublikowano 21 Listopada 2018 napisz coś więcej o ustawieniach oraz o ich efekcie- co się dzieje z opałem(nie spala się czy skleja), pompami(czy sie załączają), może wrzuć jakąś fotkę tego co się dzieje podczas pracy. powodów może być wiele ale z informacji które podałeś nie da się postawić diagnozy i wskazać sposobu leczenia
szyszak69 Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 22 Listopada 2018 W tym momencie mam minute pracy podajnika, 4 minuty 50 sekund przerwy podajnika. Takie ustawienie zalecił mi gość który ten piec robil. Siła przedmuchu 70% a moc przedmuchu 80%. Swoją drogą nie wiem za co jest odpowiedzialny ten parametr. A w palenisku robi się taka klucha na początku która ma problem z sumieniem się do popielnika. Filmik dodam popołudniu jak będzie taka potrzeba
radik81 Opublikowano 22 Listopada 2018 #4 Opublikowano 22 Listopada 2018 8 godzin temu, szyszak69 napisał: Witam. Od tego sezonu grzewczego jestem użytkownikiem pieca zasypowego 30kw zasilanego miałem . 40 minut temu, szyszak69 napisał: W tym momencie mam minute pracy podajnika, 4 minuty 50 sekund przerwy podajnika. To jaki ten kocioł zasypowy czy podajnikowy?
szyszak69 Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 22 Listopada 2018 Podajnikowy przepraszam za błąd
YaroXylen Opublikowano 22 Listopada 2018 #6 Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam kolegę. Kolega ma czas podawania minutę??? i 4,50 przerwy? To co to za podajnik ? Ustawienia jak do tłokowego (czas obrotu,suwu tłoka 1 min) :) Napisz dokładnie: co to za piec ,jaki model , jaki palnik, sterownik już wiemy...bez tych informacji to tylko Kaszpirowski Tobie pomoże.. Pozdrawiam.YARO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.