annaklesk96 Opublikowano 18 Listopada 2018 #1 Opublikowano 18 Listopada 2018 Witam. Czy moze ktoś zamieścić filmik jak otworzyć wentylator? Nie mam pojęcia co mam zrobic z tymi srubami.... Piec Defro Eko Komfort Duo. Bardzo proszę o pomoc !!
konopka Opublikowano 18 Listopada 2018 #2 Opublikowano 18 Listopada 2018 Jeżeli otwarcie jest potrzebne do czyszczenia to podpowiem że można to zrobić sprężarką bez rozkręcania
Gość Cemol Opublikowano 18 Listopada 2018 #3 Opublikowano 18 Listopada 2018 W jakim celu chcesz go otworzyć? A może chodzi o otwarcie "na stałe" klapki, która zamyka wlot do wentylatora, kiedy wentylator nie pracuje, bądź pracuje na małych obrotach?
annaklesk96 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor #4 Opublikowano 18 Listopada 2018 Cemol, dokładnie o to mi chodzi ! Źle sie wyraziłam, mój błąd. Wlasnie nie mam pojęcia jak to zrobić, nigdzie nie mogę znaleźć....
annaklesk96 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor #6 Opublikowano 18 Listopada 2018 Gilal, takie tez mam naklejone na piecu. Ale niewiele mi to daje....
krisgie Opublikowano 18 Listopada 2018 #7 Opublikowano 18 Listopada 2018 @annaklesk96, swoją dmuchawę rozkręciłem by wyjąć tą klapkę tak: Odkręciłem dmuchawę, potem 3 czy 4 śruby które łączą dwie części korpusu. Następnie odkręciłem puszkę z kondensatorem która trzymała te dwie części. A potem już z górki, obydwie części mogłem rozdzielić i zrobić co trzeba. Z tym że mam pewnie inną dmuchawę i u Ciebie może być inaczej. PS. Jak się uda, to przy skręcaniu z powrotem pamiętaj o uszczelce pomiędzy częściami korpusu żeby ją dobrze osadzić i dmuchawa była szczelna.
gilal Opublikowano 19 Listopada 2018 #8 Opublikowano 19 Listopada 2018 11 godzin temu, annaklesk96 napisał: Gilal, takie tez mam naklejone na piecu. Ale niewiele mi to daje.... Witaj Najprościej to pomachać tą śrubą z nakręconymi nakrętkami. Będziesz wiedział/czuł kiedy są opory i odbija powietrze bokiem turbinki, a kiedy przepływa powietrze płynnie do pieca. I w takiej pozycji (kiedy powietrze przepływa bez oporu) zablokować tą śrubę :) Ustawić ją w takiej pozycji aby się nie ruszała. Jak trzeba to jeszcze jedną nakrętkę nakręcić m10 :) Może to Ci pomoże :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.