Szczypiorr Opublikowano 5 Listopada 2018 #1 Opublikowano 5 Listopada 2018 Witam Jako , że to mój pierwszy sezon grzewczy mam parę pytań. Taryfę na chwilę obecną mam W-2.1 czyli raz do roku odczyt a tak to prognozy. Czy to jest najlepsza opcja ? Wydaje mi się, że mogę się zaskoczyć jak dostanę fakturę rozliczeniową raz w roku. Do końca roku według faktur, zapłaciłem za 162m3 gazu , gdzie w sierpniu i wrześniu na wygrzewanie podłogówki i suszenie domu poszło 100m3 i w listopadzie przy mieszkaniu 100m3 z CWU. Czy nie lepsza jest taryfa W-2.2 lub W-2.12T ? czy one są jakoś dodatkowo płatne ? Zastanawiam się teraz czy też nie zgłosić , że już jest większe zużycie gazu niż prognoza do końca roku aby zrobili jakąś korektę i dopłatę z mojej strony.
Jozefg1 Opublikowano 5 Listopada 2018 #2 Opublikowano 5 Listopada 2018 Nie masz się czego bać - powinieneś dostać blankiety wpłaty 6 sztuk z wpłatą prognozowaną. Ja miałem tak że mi odbiegało dużo od prognozowanej to przedzwoniłem i uprzejma pani mi skorygowała według życzenia.. Ale weź pod uwagę że zużycie będzie mocno zróżnicowane zima/lato
gtoni Opublikowano 9 Listopada 2018 #3 Opublikowano 9 Listopada 2018 W czym masz problem? Policz sobie zuzycie minus metry z prognozy, pomnoz przez ok. 2 i wyslij dodatkowa wplate na nr z blankietow. Ujma to w rozliczeniu rocznym i po ptokach !
Szczypiorr Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor #4 Opublikowano 9 Listopada 2018 Mogę wysłać teraz np 500zl na numer konta jaki ostatnio płaciłem fakturę i pójdzie to na konto przyszłego rozliczenia? Nie przypadnie czy coś?
gtoni Opublikowano 9 Listopada 2018 #5 Opublikowano 9 Listopada 2018 nie przepadnie tylko sprawdz dobrze nr konta i w tytule napisz kto i za gaz mozesz dodac nr identyfikacyjny z rozliczenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.