orally Opublikowano 25 Października 2018 #1 Opublikowano 25 Października 2018 Witam Drodzy forumowicze jak sprytnie w mojej odziedziczonej instalacji zamontować zawór 3d a może 4d? Załączam zdjęcia instalacji przy kotle. Chodzi mi o to jak nałatwiej by to poprowadzić.Parametry "całości" w moim profilu.
odpowietrznik Opublikowano 25 Października 2018 #2 Opublikowano 25 Października 2018 A gdzie rura do naczynia wyrównawczego?Już widzę że instalacja niebezpieczna.Co montażu zaworów 3d czy 4D to zależy co chcesz osiągnąć.Teraz to tylko wywalić zawór różnicowy i pompę przenieść na powrót (naczynie odpowiednio wysoko nad najwyższym grzejnikiem)
orally Opublikowano 25 Października 2018 Autor #3 Opublikowano 25 Października 2018 Nie wiem gdzie jest w każdym razie wychodzi na poddaszu 60 cm nad grzejnikiem i działa .....pewnie w ścianie...myślę,że mógłbym osiągnąć nieco niższe spalanie i bardziej płynną prace pieca.
odpowietrznik Opublikowano 25 Października 2018 #5 Opublikowano 25 Października 2018 Ja wiem że działa tylko któregoś pięknego dnia może przestać działać a szczątki chałupy będziesz zbierał po całej wsi oby tylko nikogo w domu nie było
orally Opublikowano 25 Października 2018 Autor #6 Opublikowano 25 Października 2018 Instalcja jest otwarta...z 10 razy się zagotowało bo czujnik wypadł przy czyszczeniu przelewało sie na zewnątrz dokratki i tyle. Wodę jak uzupełniam też się przelewa...ok bomba. Co z tym zaworem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.