klaudiuszd Opublikowano 30 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jestem na etapie szukania wykonawcy do projektu instalcji gazowej na zewnatrz oraz wewnatrz budynku (podobno tez jest potrzebna). Jaka jest srednia cena za wykonanie takiego projektu? Z tego co czytalem w roznych artykulach to 500-1200zl. Moze ktos z Was zakladal w ostatnim czasie gaz i wypowie sie jak u niego to wygladalo z kosztami? Za mape geodezyjna zaplacilem 700zl+vat .. a czytalem na innych forach o kwotach rzedu 400zl.
Ksieciunio Opublikowano 30 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, ja mapy już miałem przy kupnie mieszkania. Co do projektu to zapłaciłem 600zł, w tym masz wszystko zaprojektowane tzn. wewnątrz i na zewnątrz. Wszystko zależy od regionu, np. znajomy w większym mieście zapłacił już 800zł
klaudiuszd Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor #3 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Mówimy tutaj o kwocie netto mam rozumieć? Jak na razie dzwoniłem do trzech ludzi: 1) z polecenia gazowni .. najtańsze mapki robi podobno i woła 1200+vat 2) pierwsza z brzegu firma z większego miasta 800+vat 3) człowiek z polecenia instalatora 700+vat Dla mnie to jakieś nieporozumienie, za to samo płacić 1/3 drożej.
klaudiuszd Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor #5 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 To rozumiem, tutaj chodzi bardziej o to że ten pan z numerem jeden robi plany przyłącz dla gazowni i był polecony przez znajomego który pracuje w gazowni. Także ładne tam kolesiostwo mają jak widać :) EDiT: Żeby nie nabijać niepotrzebnie postów - odpowiedź na poniższe. Jeśli mowa o mapce geodezyjnej to już mam ją przygotowaną. Tutaj jest cena odnośnie samego projektu jak mają iść rury na zewnątrz/wewnątrz.
sambor Opublikowano 31 Sierpnia 2018 #6 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Może ta pierwsza cena jest razem z podkładem za który i tak trzeba zapłacić?
Ksieciunio Opublikowano 31 Sierpnia 2018 #7 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ceny z mojego postu sa brutto, jak cos moge zrobić zdjecie paragonu. Np.opinia kominiarska 250zl. Samo przylacze wykonane przes gazownie - czyli zalozenie skrzyniki liczników i podlaczenie do odcinka w drodze - 5 metrow bedzie mnie kosztowlo 2300zl brutto
klaudiuszd Opublikowano 2 Września 2018 Autor #8 Opublikowano 2 Września 2018 To bardzo atrakcyjne ceny udało Ci się otrzymać. U mnie wykonanie przyłącza w podobnej cenie .. 2238 brutto czy jakoś tak.
Ksieciunio Opublikowano 2 Września 2018 #9 Opublikowano 2 Września 2018 Długo nie szukałem, bylem w największym biurze w okolicy, po prostu od regionu raczej zależy. Sam kierownik budowy weźmie 400zl. Ja za okolo miesiąc będę miał skrzynkę, instalator dogadany - obym wszystko zrobił przed zimą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.