dyras Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam, Szukam opinii o zasobniku ciepłej wody firmy Kospel model SWK-120 Termo Top. Zasilany będzie kotłem Termeta ecocondens gold 20kw w domku jednorodzinnym, liczba mieszkańców 2+2. Mało jest informacji w sieci od użytkowników na temat tego Kospela, warto go brać?
odpowietrznik Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Mały jak dla 4 osób.Sugeruje zasobnik Biawara 150l Quattro (małe straty postojowe=dobra izolacja)
dyras Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor #3 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Brałem pod uwagę zasobnik, który polecasz, ale celowałem w 120l, a quattro wychodzi tylko w 100 albo 150. Miałem dylemat, obdzwonilem paru lokalnych serwisantów i 80% mowiła, że brałaby 100l. I zgłupiałem, wydawało mi się też trochę skromnie i znalazłem kospela, ma bardzo zbliżone parametry do quattro. Jest też w klasie energetycznej A, straty postojowe praktycznie takie same.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.