mrroli Opublikowano 27 Lipca 2018 #1 Opublikowano 27 Lipca 2018 Witajcie! Proszę Was o pomoc w doborze odpowiedniego pieca z nadmuchem ciepłego powietrza. Dotychczas okres jesienno zimowy ogrzewałem kozą z wyprowadzonymi rurami do komina na odległości 4m gdzie one same dawały ciepło,ale na ten sezon ze wzgledu na duze zanieczyszczenie pomieszczenia "kurz i inne" chciałbym wymienic piec "zabudowany" z wyprowadzonymi rurami z których będzie wydmuchiwane ciepło zbierane z pieca. Proszę Was o pomoc jaki piec najlepiej zastosować,lokal 60m2 bardzo dziekuje za pomoc...
mac65 Opublikowano 30 Lipca 2018 #2 Opublikowano 30 Lipca 2018 Jakie paliwo i jakie źródła energii dostępne w budynku ?
mrroli Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor #3 Opublikowano 30 Lipca 2018 Ogolnie koza na wszystko,wegiel drzewo. Mam doprowadzony gaz,ale chodzi o koszty...
mac65 Opublikowano 31 Lipca 2018 #4 Opublikowano 31 Lipca 2018 Oj nie wiem w jaką branżę w tym sklepie celujesz ale przy spożywcę i takim ogrzewaniu to sanitarni Ci mogą zamknąć biznes . Poza tym nic nowego co pochodzi pod eko ustawę nie będzie tanie . Na Twoim miejscu jeśli myślisz przyszłościowo to zastanowił bym się nad prostym klimatyzatorem albo najtańszą pompą ciepła . Mały kocioł gazowy na ten metraż również nie powinien Cię puścić z torbami ale jednak instalacja + komin nie będą tanie ( chyba że do 21 kW i wylot przez ścianę bez komina ale nie wiem jak to u Ciebie wygląda i czy są takie możliwości ) Są jeszcze kaloryfery gazowe https://sprzedajemy.pl/gazowy-ogrzewacz-piecyk-grzejnik-mora-6140-walbrzych-2-a1d299-nr45058347 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.