Wojtasoj Opublikowano 20 Czerwca 2018 #1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam. Serdecznie forumowiczów:) Mam zamiar przerobić instalację C.O. Pompa znajduje się aktualnie na powrocie (obejście). Chcę pompę przenieść na zasilanie, poprowadzić nową rurę miedzianą 28 do naczynia i zrobić sterowanie na grzejniki (czujnik włącza lub wyłącza pompę). Problem jest taki, że mam tylko jedno wyjście z kotła i chcę żeby bojler grzał cały czas grawitacyjnie a pompa była tylko na grzejniki. Poniżej wklejam rysunek jaki mam zamysł. Czy jest możliwość żeby mimo chodzenia pompy bojler chodził grawitacyjnie? (na rysunku odciąć połączenie pompy z zasilaniem bojlera, wyrzucić różnicówkę i do pierwszego trójnika poprowadzić rury 2 cale a do naczynia i na pompę zredukować na 1 cal? Aktualnie instalacja wygląda tak jak na drugim zdjęciu
Wojtasoj Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor #2 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Co państwo sądzą o moim pomyśle? Pozdrawiam
CIHYMUR Opublikowano 25 Czerwca 2018 #3 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ja kiedyś zrobiłem tak jak na zdjęciu i pięknie działało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.