blachaxxx Opublikowano 28 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam mam taki dylemat , posiadam kocioł junkers kondensat, i teraz tak czy ustawić go np na 60stopni I podpiąć pokojowy regulator temeratury czy ustawić na 45 stopni aby chodził non stop. Wiadomo iż budynek wezmie tyle ile potrzebuje ale to jest „budowa” i przy obecnym ustawieniu (45 stopni bez regulatora)osiągam max 10 stopni. W drugim domu mam również gazowy kocioł i jak ustawie go na minimum to nie jest w stanie dogrzać do 23 stopni natomiast jak ustawie go na 65 stopni to na saybko dogrzewa i chodzi kilka razy w ciagu dnia. Wracając do tematu pomijam już fakt kondensacji gdyż nie mam i nie będe miał podłogówki wiec minimalna temperatura i tak nie wchodzi w gre. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
sambor Opublikowano 28 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Przy grzejnikach też możesz mieć kondensację tylko nie można przekraczać na kotle 55C
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.