Slimakkr Opublikowano 2 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Witam. Jak w temacie. Pierwszy raz uruchomiłem dzisiaj pompę CWU. Kiedy się uruchomiła pompa od CO zaczęła pracować jakby była zapowietrzona. Obydwie pompy chodzą na pierwszym biegu. Do tej pory CO bezgłośne. Dodam, że jak zwiększę obroty w pompie CWU to pompa CO cichnie ale nie do takiego poziomu jak wcześniej. Co może być przyczyną takiego zachowania instalacji? Kocioł Elektromet KWP-20 ze sterownikiem REG05.
sieno26 Opublikowano 2 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Daj zdjęcie kotłowni albo jakiś schemat podłączenia Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Slimakkr Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor #5 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Kolega chyba ma rację z tymi zaworami. Gdy CWU się załącza to pompa CO zachowuje się jakby była zapowietrzona i po chwili przewód za nią robi się chłodniejszy. Gdy pompa CWU się wyłącza to wszystko po chwili wraca do normy. Coś można z tym zrobić? Jest sens kombinować czy zostawić?
sambor Opublikowano 2 Stycznia 2018 #6 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Daj zawory zwrotne sprężynowe z metalowym grzybkiem i będzie OK. Na początek zmniejsz biegi pomp - pewnie lecą na cały regulator
MikiQ Opublikowano 3 Stycznia 2018 #7 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Daj zawory zwrotne sprężynowe z metalowym grzybkiem i będzie OK. Na początek zmniejsz biegi pomp - pewnie lecą na cały regulator Przecież napisał że pompy chodzą na 1 biegu. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.