Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Bio Compact 10Kw Z St 550Zpid Na Pellet

aadm1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od miesiąca jestem właścicielem sas bio compact z st 550zPid na pellet Posiadam dwa obwody, każdy sterowany oddzielnym zaworem 4d i regulator pokojowy na podłogówkę. dom nowy ocieplony 110m itp. opalam przy wykorzystaniu Pid ale mam duże spalanie ok 30kg na dobę . może ktoś podpowie czy korzystać z pid czy ustawienia ręczne. proszę o jakieś wskazówki. pozdrawiam 

Opublikowano

Jeżeli grzejesz pierwszy sezon to spalanie będzie większe ok. 40%. Grzać i wietrzyć ,żeby wygonić wilgoć z domu.

Opublikowano

a czy są jakieś konkretne ustawienia dla zaworów 4d, mam Afriso 343 z siłownikiem proclik, na zaworze jest tylko podana jedna wartość 120s. jeden zawór sterowany jest regulatorem pokojowym pod podłogówkę, drugi mam pod grzejniki, który zabezpiecza również kocioł przed zbyt niską wodą na powrocie, w ustawieniach panelu tech jest wiele wartości pod zawory 4d, np kontrola temp, skok itp. czy to też się ustawie i ma to wpływ na spalanie, dodam, że nie mam pogodówki (czujnika zewnętrznego)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, mam taki sam piecyk i też 110m domek. Przede mną 1 sezon grzewczy. Ale jak już widzę to 30kg na dobę to bardzo dużo. Mi zasyp 6 worków starczy na 6/7 dni. Mam tesmostat pokojowy który steruję mi tylko grzejnikami ( sypialniami) a podłogowka grzeje salon, kuchnie, korytarz, łazienkę i przedsionek. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.