JOLAelblag Opublikowano 16 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam, i po roku znowu prosze o pomoc. Do tej pory paliłam groszkiem a teraz chce peletem. Nie wiem, jakie zrobic nastawy sterownika - ST 37, piec , przy temp. zadanej 55. Czy ktoś z Was może pomóc przy pozostałych nastawach , tj: czas podawania- czas przerwy między podawaniem- siła nadmuchu-wentylator- histereza- i ewentualnie pozostałe parametry, żebym " nie poszła z torbami" ??? :) Dodam, że dom nie ocieplony, 110 m/2. BĘDE WDZIECZNA.... :) 0 Odpowiedz Cytuj
staryk Opublikowano 16 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Napisz jeszcze w 8 tematach to samo może ktos się zlituje i dostaniesz bana
sambor Opublikowano 16 Grudnia 2017 #4 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Jak ktoś palił groszkiem to dla pelletu potrzeba innego kotła Same nastawy to za mało aby nie pójść z torbami
robinet Opublikowano 16 Grudnia 2017 #5 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam, i po roku znowu prosze o pomoc. Do tej pory paliłam groszkiem a teraz chce peletem. Nie wiem, jakie zrobic nastawy sterownika - ST 37, piec , przy temp. zadanej 55. Czy ktoś z Was może pomóc przy pozostałych nastawach , tj: czas podawania- 12sek czas przerwy między podawaniem-28sek siła nadmuchu-wentylator- około 60% mocy max-nie może wydmuchiwać pelletu histereza-jak najmniejsza PODTRZYMANIE Moc wentylatora: 15-20% % Czas pracy podajnika: 15sek s Czas postoju podajnika: 20min m i ewentualnie pozostałe parametry, żebym " nie poszła z torbami" ??? :) Dodam, że dom nie ocieplony, 110 m/2. BĘDE WDZIECZNA.... :) 0 Odpowiedz Cytuj Spróbuj na powyższych, ale wiadomo że wszystko trzeba ustawić pod siebie.
JOLAelblag Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor #6 Opublikowano 17 Grudnia 2017 do STARYK- nie potrzebna ta złośliwość: napisałam drugim temacie,bo nikt się nie odezwał w pierwszym; do SAMBOR - kocioł pali i na groszek i na pelet, tak wynika z instrukcji; A do ROBINET -bardzo dziekuje za " startówkę " a potem będę kombinowała....jeszcze raz- dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.