Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Komora Spalania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i tak mi świta, że ryflowaną do blachy. Mi na akumulacji też nie, ale wysoka temp. do poprawnego spalania spalin jest potrzebna. No i przepustowość cieplna powinna też być szybka.

Opublikowano

A kiedy planujesz kłaść te płyty?

No i ja mam nadzieję, że jeszcze ktoś coś doradzi :) Może ktoś już coś takiego robił.

Ja tak po sezonie grzewczym będę próbował :)

Opublikowano

Wstawcie koledzy najpierw te palniki, niech trochę pochodzą a potem dopiero pomyślicie co dalej a tak to dzielicie skórę na niedźwiedziu, którego jeszcze nie widzieliście.

Opublikowano

Jak najbardziej, ale jak można aby było lepiej to jestem za :)

Opublikowano

Zakładasz z góry, że będzie lepiej i już chcesz oklejać komorę. A jeżeli wstawisz palnik i temp. spalin będzie zbyt wysoka to od razu będziesz odrywał ? Tak jak już wsześniej ktoś napisał na początek osłonić miejsce w które płomień będzie uderzał, o ile będzie a dopiero potem kombinujemy co dalej.

Opublikowano

Akurat i teraz spaliny mam niskie. Martwię się aby jakieś smoły nie było na ściankach. Dlatego takie moje działania w tym kierunku :)

Opublikowano

A jak "przystrzelone"kołki?

To taki firmowy skrót myślowy.

Kołki czyli śruby M8 przygrzane do wymiennika (można przyspawac ale ciezko to zrobic gdy po drugiej stronie jest woda). Do tego przykrecona luzno plyta z wernikulitu. Pomimo nawet takiego montażu płyta pękła od temperatury. Co prawda nie wpływa to na jej prace ale cięzko mi sobie wyobrazić że można to "przykleic"

Opublikowano

Ok :) Dziękuję pięknie za wyjaśnienie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.