gilal Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor #26 Opublikowano 9 Grudnia 2017 No i tak mi świta, że ryflowaną do blachy. Mi na akumulacji też nie, ale wysoka temp. do poprawnego spalania spalin jest potrzebna. No i przepustowość cieplna powinna też być szybka.
Hermogenes Opublikowano 9 Grudnia 2017 #27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Pożyjemy zobaczymy może ktoś coś dopowie albo zaneguje .poz Hermogenes
gilal Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor #28 Opublikowano 9 Grudnia 2017 A kiedy planujesz kłaść te płyty? No i ja mam nadzieję, że jeszcze ktoś coś doradzi :) Może ktoś już coś takiego robił. Ja tak po sezonie grzewczym będę próbował :)
SONY23 Opublikowano 9 Grudnia 2017 #29 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Wstawcie koledzy najpierw te palniki, niech trochę pochodzą a potem dopiero pomyślicie co dalej a tak to dzielicie skórę na niedźwiedziu, którego jeszcze nie widzieliście.
gilal Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor #30 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jak najbardziej, ale jak można aby było lepiej to jestem za :)
SONY23 Opublikowano 9 Grudnia 2017 #31 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zakładasz z góry, że będzie lepiej i już chcesz oklejać komorę. A jeżeli wstawisz palnik i temp. spalin będzie zbyt wysoka to od razu będziesz odrywał ? Tak jak już wsześniej ktoś napisał na początek osłonić miejsce w które płomień będzie uderzał, o ile będzie a dopiero potem kombinujemy co dalej.
gilal Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor #32 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Akurat i teraz spaliny mam niskie. Martwię się aby jakieś smoły nie było na ściankach. Dlatego takie moje działania w tym kierunku :)
PioBin Opublikowano 10 Grudnia 2017 #33 Opublikowano 10 Grudnia 2017 A jak "przystrzelone"kołki? To taki firmowy skrót myślowy. Kołki czyli śruby M8 przygrzane do wymiennika (można przyspawac ale ciezko to zrobic gdy po drugiej stronie jest woda). Do tego przykrecona luzno plyta z wernikulitu. Pomimo nawet takiego montażu płyta pękła od temperatury. Co prawda nie wpływa to na jej prace ale cięzko mi sobie wyobrazić że można to "przykleic"
gilal Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor #34 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ok :) Dziękuję pięknie za wyjaśnienie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.