Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Komfort Eko Pz 20 Kw - Problem Z Temperaturą Podajnika

ivano872

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijając kwestie ustawień podawanie / przerwa / nadmuch jest jeszcze sprawa sczelności układu podającego oraz zasypowego (kosz, klapa, motoreduktor, rura)  a w szczególności połączenia rura podawcza - palnik

Ten sam problem występował u mnie przez prawie rok - aż do momentu upalenia końcówki ślimaka... Rozebrałem, uszczelniłem co się da (niektórzy spawają na stałe), jest dużo lepeij temp. max 40-42 C.

Opublikowano

Mój sterownik to K1v2 bez PID. Temperatura podajnika oscyluje w granicy 35-47 stopni. Jak zniwelować taką temperaturę ? Mam wrażenie jakby ogień był za głęboko (tzn. chował się w kierunku podajnika - jak otworze drzwiczki to "wychodzi" na zewnątrz )

Tak jak pisałem zmniejsz podawanie i ilość opału by częściej podawał od tego cza zacząć .

Szkoda ze nie Pid ten sterownik bo byś miał napewno lepiej.post-1379-0-48526800-1515332650_thumb.jpgpost-1379-0-24829800-1515332691_thumb.jpg

Doprowadź by mało podawał a czesto

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie,

zmieniłem póki co ustawienia po swojemu i temperatura podajnika jest w okolicach 30-35st.

Ale to temp. podajnika na środku rury jest zainstalowany zawór od strażaka (tutaj temp. sięga już 55stopni)

Przy samym łączeniu rury z piecem to już wynik w okolicach 100-140stopni.

Czy to jest normalne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.