Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Utrzymaniem Temperatury Na Kotle

ameliak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Niedawno musiałam wyrzucić swój stary kocioł, taki na miał bo coś pękło i wylała sie woda z niego w piwnicy.

Kupiłam więc kilka dni temu dosyć tanio używany kocioł z podajnikiem na ekogroszek i miał na targu. Sprzedawca przywiózł, zabrał stary na złom i zainstalował ten nowy. Pokazał mi jak się to odpala i z grubsza obsługuje. Podobno kocioł trwały bo ma żeliwny palnik. Wszystko byłoby OK, bo w domu ciepło ale już 3 dzień kocioł pracuje cały czas. Temperatura ustawiona na nim to 60C i kocioł nie przestaje pracować.

Poświeciłam się i siedziałam ze 2 godziny w kotłowni i cały czas jest 60C. 

Jak  miałam miałowy to się rozgrzewał do 75C i potem nie pracował, jak temperatura spadła na 55C to się załączał i znowu dmuchało.

Dzisiaj co pół godziny schodzę do piwnicy i cały  czas 60C i dmucha. Coś chyba jest nie tak.

Pomóżcie mi to poustawiać, bo sprzedawca będzie dopiero na targu za parę dni.

Opublikowano

Poświeciłam się i siedziałam ze 2 godziny w kotłowni i cały czas jest 60C. 

Musze Cie zmartwić to żadne poświęcenie te 2h jeszcze sporo czasu trzeba :) Opisz lepije co grzejesz jak i czy ocieplone jaki groch noi jakie parametry masz. Z targu to no name wiec nikt nie strzeli Ci parametrow z glowy a nawet jak strzeli to moze byc jak kula wplot

Opublikowano

Wrzuć zdjęcia i co to za model kotła

Na razie nie mam czym zdjęć zrobić. Może jak syn wróci z pracy.

Kocioł jest czerwony. Co mogę napisać. Nie ma tam żadnych oznaczeń. Na miałowym miałam taką srebrną tabliczkę z parametrami. Tu nie ma nic. Ale to używany kocioł - może poprzedniemu właścicielowi odpadło.

Tylko na komputerku jest napis IRYD DIP.

Ogrzewam stary dom ok. 200m nieocieplony, żeliwne grzejniki. Palę tym miałem co mi został po starym piecu. 

Opublikowano

Nie IRYD DIP tylko IRYD PID ,taki?:

post-18548-0-46270200-1511957166_thumb.jpg

Opublikowano

No tak. Tak wygląda ten komputerek.

Na tym pasku na górze jest 60 i na środku największe cyfry też 60. 

Nie zauważyłam, żeby nawet na minutę zmieniły sie te wartości, a tak jak pisałam ze 3 dni co chwila podglądałam.

Na tym ekraniku widać też cały czas kropkę przy dmuchawie - dmuchawa praccuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.