Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienie Kotła Galmet Eko-Gt Kwpd Duo 17Kw

bart88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zna

Zależy które? Pytaj konkretnie o które parametry chodzi. :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

chodzi mi o to co zrobiłeś ze z 21 kg zesz les na 13 ,może też bym co pokombinował

Opublikowano

Zmiana temperatury na wyjściu z pieca i na powrocie, podwyższenie temp pracy pieca i pokombinowany tryb podtrzymania. :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pytam, bo istota palenia w trybie PID polega na ciągłej pracy kotła zaś przechodzenie w tryb podtrzymania czy nadzoru ma mieć charakter incydentalny a wręcz jest niepożądane. Ale skoro jesteś zadowolony, to chyba dobrze? 14 kg groszku na dobę przy kotle 17kW to chyba dobry wynik. Ja mam kocioł 19 kW ale dom nieocieplony około170 mkw z przełomu lat 60/70, też zaczynam przygodę z nowym kotłem bo to drugi sezon i spalam około 20 kg/dobę a przy wietrze i mrozach to nawet około 30 kg/dobę. Ciekawi mnie czy na koniec tego sezonu grzewczego zanotuję jakąś oszczędność w porównaniu do poprzedniego?

Opublikowano

Mi przy temp koło 0 (stałej) lub coś poniżej - czyli mniej więcej jak teraz zjada 18-22 kg. 160m2 - ocieplenie niby jest 10 cm ale strop i poddasze gołe.
Temp. spalin też wysoka nie jest, więc za wiele tu nie zdziałam - w komin nie dmucham, sadzy też stosunkowo mało, spieki żużlowe z popiołu.
Dołożyłem wczoraj RCK - dziś wieje jak fix to widzę jak pracuje - może coś na tym zyskam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.