-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez aikon91
Zakupiłem rodzicom podajnikowca tak na szybko bo śmieciuch pękł.
Trafił się SAS Gro-Eco w bardzo ładnym stanie za dobry pieniądz. Rok 2011 przepracował 6 lat i stał wpięty w instalację.
Bardzo fajny zgrabny kocioł 17kW wąski ale długi. Z małym zasobnikiem ok 80kg i malutkim ślimakiem. Sterownik tech st 37.
Moim zdaniem ciekawy wymiennik, wygląda że spaliny maja długą drogę zanim trafią w komin.
Może ktoś miał z nim styczność i podzieli się opinią??
Mało info jest w necie nt tego modelu.
-
Przez tosiek111
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum może mi ktoś pomoc w sprawie pieca sas 23 kw na pellet nie włancza sie czówanie chodzi na okraglo jaka moze byc tego przyczyna
-
Przez Lukas8824
Witam. Mam problem z piecem sas 15 kw na pellet. Piec nie osiaga danej temperatury. Nastawione mam na 60 st. Pompa zalacza sie przy 50 stopniach i od razu tem bieżąca kotla spada ponizej 50. Co moze byc tego powodem??
-
Przez Grand87
Cześć,
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie chciałem zakładać tu tego wątku. Myślałem, że sobie poradzę, zwłaszcza że cała budowę udawało mi się nie pisać po forach, a jednak...
Jest to mój pierwszy sezon grzewczy w nowym domu. 160m2, + garaż 20 wszędzie podłogówka
Na piecu 60 st, na CO 28st, CWU 40st, w domu 22,5-23,5.
Dom ocieplony 20cm styro grafit, 3 szyby, dacg 30 cm wełny.
Najpierw przeraziło mnie spalanie na poziomie 25 - 30 kg przy obecnych temperaturach, ale jak zacząłem czytać to chyba jest ok, zwłaszcza jak na pierwszy rok grzania.
Jednak przy okazji poczytałem inne wątki i widzę że chyba mam za niską temperaturę powrotu.
Do niedawna miałem ustawioną temperaturę załączania pomp na 30 st i pompy chodziły cały czas - nie zwracałem na to uwagi, jednak wiele osób piszę , że ma tą temperaturę ustawioną na poziomie temperatury pieca. Gdy zmieniłem na wartość 60st, temperatura powrotu znacznie spadła do 29 st.
Czy wszystko ok ?
Poniżej zdjęcia mojej instalacji.
-
Przez Dorota20
Wiem , że było ale...
Posiadam piec sas bio compakt 10 kw i pali za duzo 2 worki dziennie.
Nie rozumiem nic z tego co piszecie. Faceta brak.
Kto pomoże? Nie mam regulatora, dzisiaj się dowiedziałam ,że powinnam mieć.
Dom 130 m ocieplony dobrze, ale nie idealnie.
8 grzejników + podłogówka połączone razem.
Dwie pompy . Zawór 4d
Jakie powinnam miec ustawienia.
Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki.
Za rady typu wezwij hydraulika dziękuję, już byli. Tak ma być wszystko jest dobrze i kasa odpływa za poradę. A piec za dużo pali
-