Gość miki1212 Opublikowano 10 Października 2017 #1 Opublikowano 10 Października 2017 Jestem ze śląskiego, chciałem niedługo wymienić kocioł na V klasę ale jak za 5 lat zabronią palenia węglem to co ja zrobię z takim drogim kotłem? Jak to jest teraz w Krakowie czy ekogroszek jest dozwolony?
Gość Opublikowano 10 Października 2017 #2 Opublikowano 10 Października 2017 To może zacznij od przeczytania uchwał antysmogowych dla Śląska i Małopolski?
Gość miki1212 Opublikowano 10 Października 2017 #3 Opublikowano 10 Października 2017 A co mi to da skoro pewnie są jakieś wytyczne, poza tym uchwały można zmienić, interesuje mnie jak sobie radzą ci z Krakowa czy zostaje tylko gaz (a co jak i tego zabronią)
Dayan Opublikowano 10 Października 2017 #4 Opublikowano 10 Października 2017 Jak zabronią gazu to pozostanie tylko nacieranie się spirytusem.
zaciapa Opublikowano 10 Października 2017 #6 Opublikowano 10 Października 2017 Za alkoholików też się mają wziąść, tak że i spirytus się skończy :)
Gość witek1234 Opublikowano 10 Października 2017 #7 Opublikowano 10 Października 2017 Spalania gazu nigdy nie zakażą bo to bardzo czyste paliwo. A jest jeszcze prąd, PC, nie wiem jak olej. Taką alternatywę mają w Krakowie. Jeśli zabronią wszystkiego to pozostanie zasilanie wiatrowe i droga szeroko otwarta. :P
Gość jacek61 Opublikowano 10 Października 2017 #8 Opublikowano 10 Października 2017 Spalania węgla w województwie śląskim tez nie zakażą, jest uchwała i należy się do niej stosować.
Gość miki1212 Opublikowano 11 Października 2017 #9 Opublikowano 11 Października 2017 Ale wszystko inne zużywa prąd nawet kocioł gazowy, bez prądu nie pojedziesz niestety. Uzależnienie od państwo 100% jak ci wyłączą prąd to w zasadzie nie da się żyć. Pomijając kwestie polityczne wystarczy, że będzie zima i linie pozrywa na tydzień, albo będzie wiało jak na północy w tym roku, a znam takich co w domu nie mają żadnego komina nawet kominka tylko PC, wtedy to już chyba tylko meble można palić w pokoju przy otwartym oknie. Zakaz palenia drewnem to łamanie praw człowieka to naturalne paliwo od początku, założę się, że ten kto wynalazł ogień rozpalił go na drewnie.
Hermogenes Opublikowano 11 Października 2017 #10 Opublikowano 11 Października 2017 Co to za herezje w ostatnich słowach :D , palenisko to był wynalazek ale ogień sam się wynalazł.poz .Hermogenes
krisgie Opublikowano 11 Października 2017 #11 Opublikowano 11 Października 2017 Kurde, a ja głupi zawsze myślałem że to Prometeusz dał ludziom ogień :D
Hermogenes Opublikowano 11 Października 2017 #12 Opublikowano 11 Października 2017 Tak dokładnie wtedy gdy ziemia była płaska i umieszczona na grzbiecie żółwia pływającego w bali w której Zeus nogi moczył. :P poz Hermogenes
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.