ceder Opublikowano 9 Października 2017 #1 Opublikowano 9 Października 2017 Witam Potrzebuję zakupic piec na pellet. Do ogrzania około 150m2 i 700m3 kubatury, czyli coś chyba około 14-16kW Czy jest jakiś szczególnie warty wagi i zakupu? Myślalem nad Krzaczkiem,Heiztechnikiem,Kamen,Tekla,sas,lub defro,setllans. Blacha niby wszędzie 6mm. Na co jeszcze zwrócić uwagę?
sambor Opublikowano 9 Października 2017 #2 Opublikowano 9 Października 2017 Blacha to ostatni argument decydujący o kupnie kotła.
ceder Opublikowano 9 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 9 Października 2017 ok, a bardziej konstruktywna podpowiedź przed zakupem?
Gość witek1234 Opublikowano 9 Października 2017 #4 Opublikowano 9 Października 2017 Ja bym kupił Defro Bio Slim. Dla mnie wygląd ma kolosalne znaczenie. Każdy kocioł ma wady i zalety. Żebyś nie wiem jak szukał, zawsze potem coś Ci nie przypasi. Więc niech będzie chociaż ładny. B)
hektoras Opublikowano 10 Października 2017 #5 Opublikowano 10 Października 2017 ceder po co zakładasz taki temat jak podobnych z rozwiniętymi odpowiedziami i dość znacznie rozwiniętych jest na tym forum wiele. Na pewno decyzję musisz podjąć samodzielnie a wiedza i porady jakie wyczytasz pozwolą Ci na pewno podjąć właściwą decyzję. Ja pomimo że obecnie na pewno nie dokonam zakupu kotła na pellet (tylko ze wzg. finansowych bo względy i zalety praktychne mnie do takiego juz dawno przekonały) to wioski z przeczytanych wypowiedzi mam wyrobione i wiedziałbym w czym wybierać i jakiego lub co szukać. Dlatego poczytaj wszystkie tematy dot. kotłów z podajnikiem na paliwo pellet - ZYSK GWARANTOWANY - zapewniam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.