Miehu Opublikowano 2 Października 2017 #1 Opublikowano 2 Października 2017 Witam wszystkich użytkowników! Mój pierwszy temat nie dotyczy wyboru kotła, bo już się o nich tutaj dużo naczytałem :) Wybór padł na SAS Solid 19kw. Chociaż instalator polecał mi Defro Draco Versa. http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-solid.html Z tego co też doczytałem to teoretycznie lepszym sterownikiem jest Recalart MultiFun i tutaj pojawia się problem. Mój instalator nie może dostać tego sterownika u siebie w sklepie. Z tego co mu powiedział sprzedawca, to też nie wiadomo czy w najbliższym czasie te sterowniki w ogóle będą dostępne. Podobno producent nie wyrabia czy cuś.... Czy ktoś z szanownych userów ma dostęp do tych sterowników? Albo może polecić gdzie je kupić? Jest aukcja na allegro: http://allegro.pl/sterownik-pieca-kotla-z-podajnikiem-pid-multifun-i6972243188.html Ale bez komentarzy. Tylko 1 przedmiot kupiony, a podobno nie są dostępne... nie wiem czy to nie jest jakaś podpucha.... Alternatywą jest oczywiście TECH ST-550zPID , ale wszyscy tutaj chwalą Multifuna m.in. ze względu na czujnik żaru., więc chciałbym iść jednak w Recalarta... Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam!
marwol Opublikowano 2 Października 2017 #2 Opublikowano 2 Października 2017 Dzwoniłeś do producenta sas/recalart?
krisgie Opublikowano 2 Października 2017 #3 Opublikowano 2 Października 2017 Pewnie mają trochę gotowych kotłów z Tech-em i chcą sprzedać, zadzwoń do SAS-a i zapytaj czy można od reki kupić z Multifunem.
Miehu Opublikowano 3 Października 2017 Autor #4 Opublikowano 3 Października 2017 Napisałem do SASa i dostałem informację, że "nie ma takiej możliwośći" abym bezpośrednio u nich kupił :) Ten TECH jest taki zły? Instalator mi dzwonił, że czas oczekiwania na piec z multifunem minimum 5 tygodni, a ten z TECHem byłby za 3. Po 2 to instalator powiedział, że sterownik się oddzielnie nie kupuje i że jak zamawiam kocioł to zaraz muszę wybrać czy Recalart czy Tech. Stary piec jeszcze działa... tylko musiałbym min tonę węgla domówić, żeby do połowy listopada dociągnąć.
Rober528 Opublikowano 3 Października 2017 #5 Opublikowano 3 Października 2017 Skoro na aukcji wystawionych jest 100 szt. to chyba recalart wyrabia, , tylko sas ma nadwyżkę z techem,a kotły muszą sprzedać z techem. Wczoraj rozmawiałem z recalartem w sprawie tej aukcji bo też jestem zainteresowany tym sterownikiem. Aukcja obejmuje ster i czujniki ale bez czujnika żaru(plus 200zł) i czujnika spalin ( 50zl) oraz brak przewodów podajnika dmuchawy pompy. Czujnik żaru odpowiada za odpowiedni kopczyk na palniku nic więcej ,taką informację otrzymałem od recalart.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.