macunia Opublikowano 26 Września 2017 #1 Opublikowano 26 Września 2017 Witam Chciałbym na próbę zakupić głowicę z wkładką termostatyczną dla grzejnika ... Czy warto zaopatrzyć się w coś takiego? Jak z trwałością i którą kupić gazową czy na ciecz . Na jaką markę się zdecydować - chciałbym coś porządnego , sprawdzonego ... Obecnie mam coś takiego ( podobny) tylko inna marka... Jest to zwykły zawór kulkowy :)
pilotg Opublikowano 26 Września 2017 #2 Opublikowano 26 Września 2017 Mysle ze będziesz musiał wymienić caly zawór, watpie żebys znalazł wkładke która będzie kompatybilna z ta obudowa
sambor Opublikowano 26 Września 2017 #3 Opublikowano 26 Września 2017 Zawór niestety do wymiany Polecam Danfossa lub Herza
Tedisan Opublikowano 27 Września 2017 #4 Opublikowano 27 Września 2017 Panowie a Shlosser? Sam kupiłem trzy sztuki, ludzie mówili, że jakość ok za niską cenę, posiadają nastawę wstępną więc chyba nieźle, co?
sambor Opublikowano 27 Września 2017 #5 Opublikowano 27 Września 2017 Może też być, to jedna półka jakościowa i cenowo podobnie. Tylko mniej popularne
zaciapa Opublikowano 27 Września 2017 #6 Opublikowano 27 Września 2017 Panowie a Shlosser? Sam kupiłem trzy sztuki, ludzie mówili, że jakość ok za niską cenę, posiadają nastawę wstępną więc chyba nieźle, co? Ja mam takie już chyba 3 sezon,dwa sezony chodziły bez bufora, to jak na piecu była jakaś niespodzianka w postaci podgotowania, to na głowicy topił się plastik i potrafiła wypaść, ale to chyba normalne przy tej temp. Teraz pracują z buforem i jest ok, temp. zadaną ładnie trzymają, ogólnie polecam..
macunia Opublikowano 27 Września 2017 Autor #7 Opublikowano 27 Września 2017 Zamówiłem w sklepie po 5x Herza i 5 xDanfoss razem z zaworami na zasilanie ... Tylko zastanawiam się czy nie powinienem jeszcze zamówić zaworów na powrót bo te stare mogą być troszkę krótsze ( kilka mm )i nie dokręci śrub... bo będzie różnica między górą ,a dołem ...
sambor Opublikowano 27 Września 2017 #8 Opublikowano 27 Września 2017 Takie zawory są przeważnie w komplecie - góra i dół razem
macunia Opublikowano 29 Września 2017 Autor #9 Opublikowano 29 Września 2017 Rurki CO mają gwint wewnętrzny i na nie był nakręcony zawór :) Dostanę taki króciec , czy muszę wymienić zawory na takie z gwintem zewnętrznym ?
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #10 Opublikowano 29 Września 2017 ... te stare mogą być troszkę krótsze ( kilka mm )i nie dokręci śrub... bo będzie różnica między górą ,a dołem ... Dostaniesz w sklepie przedłużki od 10mm w górę, zmierz i kup jakie będą pasowały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.