Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Komfort Eco Duo Uni R 15Kw

99willy99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki będę działał ja juz to wszystko zrobię to dam znać

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Powodzenia i niedaj sie wciagnac w gadanie ze to tak musi byc i inaczej nie bedzie chodzic.

Opublikowano

Pytano, ogólnie parametr moc co właściwie zmienia ?

już wykres ładnie poprawia się, lecz co może powodować że pellet spieka się tworzy takiego kloca ? 

Opublikowano

U mnie też to się czasami robi też mam pytanie odnośnie mocy kotła najlepiej ile procent, zawór juz kupiony 3d czekam za instalatorem

Opublikowano

Czy macie otwarte klapke do powietrza z przodu pieca ?

Opublikowano

Klapka zamknieta. Parametr mocy w moim przypadku zmniejsza predkosc nadmuchu i czestotliwosc podawania - czyli zmniejsza moc.

Opublikowano

Mi się wydaje że do peletu musi być troszkę otwarta, bo gdy piec przejdzie w nadzór to robi się wędzarnia i smoła, a z otwarta jest przedmuch. Ale to w fazie testu ;)

Opublikowano

Jeśli bym zrobił ten schemat Nie było by lepiej i oszczedniej 196aa8545556d64eaaac6d3867cdab34.jpg

Opublikowano

Cwu grzeje na 43st. z hist. 3st. Ale mam 2 zbiorniki 100 i 80l oddalone znacznie od kotlowni.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Uwazam ze jesli pobor wody jest staly to zaden syf sie nie zalegnie. Legionella z tego co mi wiadomo to w wodach stojacych sie lubuje. Niech ktos madrzejszy sie wypowie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Odpowie ktoś mi co do schematu co wstawiłem czy zostawić tak jak mówiliśmy wcześniej

Opublikowano

Panowie zrobiłem narazie jak mowiliscie jeszcze bez 3d bo czekam za instalatorem i wychodzi tak jak na pierwszym zdjęciu po wyłączeniu ochrony powrotu jest jak na zdjęciu 2 post-74597-1507822782,1614_thumb.jpg

Opublikowano

Kolego odnosnie tego rysunku to tam jest uzyte sprzeglo hydrauliczne. U ciebie teraz jak i u mnie trzeba by bylo prawie cala kotlownie przerabiac. Smo sprzeglo to koszt kolo 1.5k zl. Takie rozwiazanie jest najlepsze. A jak juz masz kotlownie zrobiona to wrzuć ten zawor 3d i tak jak bylo pisane wczesniej a bedziesz mial sterowanie podloga.

Opublikowano

Znalazłem coś takiego gdzie mniej by było przeróbek 18d2913733ac1570d188c25f083600dd.jpg

Opublikowano

Tylko zasilenie chciałbym pociągnąć zprzed 4d na podłogowke a powrót tak jak jest do 4d bo chce sterować podłogą i kaloryferami

Opublikowano

Przy takim rozwiązaniu 4d na półkę cwu przed sprzęgłem i za sprzęgłem op i grzejniki z zaworami 3d z siłownikami. Pompa kotłowa na powrocie ze sprzęgłem.

Opublikowano

Snoopi bo uciebie widziałem ze zasilanie na podłogówke masz z przed 4d a powrót gdzie?

Opublikowano

Bo chce zrobić tak jak pisaliscie wcześniej tylko zasilanie z przed 4d a powrót do do 4d bez sprzęgła

Opublikowano

Kolego u mnie podloga jest z za 4d i powrot wpiety w 4d i chodzi to git. Mam tez pelne sterowanie podloga w polaczeniu z pokojowka i pogodynka.

Opublikowano

A na 4d masz siłownik żeby sterował kaloryferami?

Opublikowano

Nie nie mam. Wczesniej mialem na 4d ale po przerobieniu instalacji przenioslem go na 3d od podlogi. Temp grzejnikow steruja glowice, a zawor ustawilem na 3.5 i na instalacje leci okolo 60°, tylko w listwie od grzejnikow mam zrobiony krotki obieg zeby nie dzwonily zawory gdy glowice sie przymkna choc to nigdy nie nastapi bo drabinka calt czas grzeje w lazience ale jak cos to przez ten krotki obieg bedzie obieg w nitce c.o..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.