janek4321 Opublikowano 10 Września 2017 #1 Opublikowano 10 Września 2017 Witam panowie, powoli kończę planowanie instalacji, pozostaje jeszcze wybór programatora. Jak byście polecili sterować grzaniem w mieszkaniu 5 pokojowym, i z piecem termeta silver 25 KW ?Czy piec ma w sobie jakieś urządzenia do sterowania i programowania czy należy je dokupić osobno ?
sambor Opublikowano 10 Września 2017 #2 Opublikowano 10 Września 2017 Z instrukcji tego kotła : Kocioł został zaprojektowany do współpracy z regulatorem temperatury pomieszczeń, który posiada własne zasilanie i styk sterujący wolny od potencjału. Podłączenia należydokonać wg wskazówek producenta regulatorów.Regulator temperatury pomieszczeń należy podłączyć do kotła za pomocą odpowiedniej długości 2 żyłowego przewodu do zacisków (RT/OT) wyprowadzonych zesterownika, (patrz rys. 3.9.1), uprzednio usuwając mostek elektryczny.Podłączenia pokojowego regulatora temperatury do kotła dokonuje AUTORYZOWANY SERWIS FIRMOWY lub AUTORYZOWANY INSTALATOR. czyli kupujesz dowolny, byle miał dużo niepotrzebnych bajerów - to robi wrażenie na twoich gościach oglądających mieszkanie. A tak na serio - zwykły od 50zł na alle... wystarczy, może być przewodowy lub bezprzewodowy, ten drugi droższy o ok 100zł.
janek4321 Opublikowano 10 Września 2017 Autor #3 Opublikowano 10 Września 2017 A warto używać open therm? Zdaje się jest bardziej skomplikowany ale daje więcej możliwości
janek4321 Opublikowano 10 Września 2017 Autor #5 Opublikowano 10 Września 2017 Ok więc zdecyduję się na ten prostszy ale bezprzewodowy. Myślę że zaprogramowane godziny grzania dobowe plus z wyprzedzeniem tygodniowym to wszystko co mi potrzebne
janek4321 Opublikowano 11 Września 2017 Autor #6 Opublikowano 11 Września 2017 Mi zależy aby móc ustawić z wyprzedzeniem temperaturę w zależności od pory dnia. No i jakiś termometr przenośny aby wstawić go w jednym z pokoi
ADINI Opublikowano 11 Września 2017 #7 Opublikowano 11 Września 2017 Tez zastanawialem sie nad tym dedykowanym ale on jest przewodowy, musze poszukac jakiegos bezprzewodowego. Acha w karcie kotla pisze ze musi go podpiac ASF, jak sam podepne to bedzie problem z gwarancja, chyba że sie myle. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
janek4321 Opublikowano 11 Września 2017 Autor #8 Opublikowano 11 Września 2017 Chyba najlepiej wybrać jeden z tych co termet ma na swojej stronie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.