drakon3 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam. Mam problem z ww regulatorem przy paleniu miałem, szczególnie przy rozpalaniu. Generalnie rozwiązanie nawet działa ale są przypadki, że przy rozpalaniu kocioł potrzebuje więcej czasu żeby osiągnąć temperaturę zadaną i wtedy pojawia się problem bo regulator interpretuje tą sytuację jako wygaśnięcie miału i przechodzi w tryb wygaszania. Teraz pytanie czy ktoś próbował rozwiązać ten problem inna metoda niż wymiana regulatora?
Przemyslaw85 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Moim zdaniem jest możliwość dostosowania tego czasu do potrzeb. Kwestia dobrać się do instrukcji obsługi. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
drakon3 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor #3 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 W tym problem, że producent ustawił ten czas na stałe, chyba 30min jest na rozpalenie. Jeżeli w tym czasie nie zostanie osiągnięta temperatura zadana to regulator się wyłącza. Czasami bywa tak, że rozpalanie trwa dłużej i wtedy jest problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.